Nepřejídám se, říká Jiří Dozorec

Bohemka se proti Pardubicím trápila v ofenzívě. Kapitán Janáček kritizoval útočníky, trenéru Uhrinovi se nelíbila ani záloha. Na lavičce měl přitom ještě <b>Jiřího Dozorce</b>, kterého však na hřiště neposlal. Dozorec si pod Uhrinem nezahrál ještě ani minutu. "Čekám na svoji šanci," říká smířlivě "Dóza". "Kopací techniku má dobrou, ale chybí mu něco navíc," naznačuje trenér Dušan Uhrin. Dozorec vypráví o svém vztahu ke knedlíkům, k pivu, k nadváze. Jsou právě kila navíc důvodem, proč sedí jen na lavičce?<br /> Po utkání s Pardubicemi (0:0) se v diskuzním fóru těchto stránek začaly objevovat názory, proč nedostává šanci Jiří Dozorec. Na lavičce seděl s číslem 13, ale trenér Uhrin ho na hřiště neposlal ani na minutu.

Nepřejídám se, říká Jiří Dozorec

Mužstvu se nedařila kombinace a po zápase Uhrin kritizoval hru zálohy. "Proti Pardubicím jsme vyčerpali všechna tři střídání. Jedno bylo vynucené, protože se zranil Novotný. Potom jsem musel oživit útok dvěma novými hráči. Kdybych nemusel střídat Novotného, tak by se Dozorec dostal na hřiště," popisoval trenér Bohemians Dušan Uhrin své rozhodování. Šestadvacetiletý záložník si pod trenérem Uhrinem ještě nezahrál. Zatímco na podzim chyběl jen ve třech zápasech, na svůj první jarní start stále čeká.

"Dóza" na podzim poslouchal křik diváků z tribun. Fanouškům se nelíbil jeho pohyb, postava... Teď příznivci klokanů chtějí jeho návrat na hřiště. "Čekám na svoji šanci. Trénuji a doufám, že se na hřiště brzy podívám," říká Jiří Dozorec. Už během zimní přípravy tušil, že nebude základním stavebním kamenem mužstva. "V přípravě jsem vlastně nastoupil jen jednou. Na Tipsport cupu proti Liberci. Utkání se mi celkem povedlo. Na internetu jsem četl reakce a fanoušci mě chválili. Pak jsem ale už v žádném utkání nenastoupil," dodává záložník. "Čtrnáct dní jsem v závěru přípravy marodil. Měl jsem chřipku a začátek jara jsem nebyl fyzicky úplně v pohodě. Teď už cítím, že je všechno v pořádku a jsem fyzicky na stejné útovní jako celý tým."

Proč tedy Dozorec nedostává šanci? "Nic proti němu nemám. Naše vztahy jsou v naprosté pohodě. Je to hodný kluk," říká o Dozorcovi trenér Uhrin. "Vztahy s trenérem jsou v pořádku. On je šéf, on zodpovídá za výsledky a proto plně respektuju jeho volbu. Prostě ho musím přesvědčit na tréninku," přidává svůj pohled Dozorec. "Jsem rád, že jsem v Bohemce, je to klub mýho srdce."

V souvislosti s Jiřím Dozorcem se často skloňuje slovo "nadváha". "My jsme celá rodina takhle oplácaná. Prostě někdo jí a není to na něm poznat a někdo si dá knedlík a přibere dvě kila. Já jsem ten druhý případ," směje se "Dóza" a přídává své parametry: "Měřím 185 centimetrů a vážím 83 kilogramů." Trenér Uhrin mu jeho váhu několikrát připomněl. "Chce, abych tak o dvě, tři kila zhubnul. Ale já mám tuto váhu stabilní už šest let. Snad ve druhý třídě jsem vážil o něco míň, ale od té doby jedu svých 83 kg. Na Vánoce třeba kilo přiberu, ale to je během dvou tréninků dole."

Stravu má šestadvacetiletý záložník podle svých slov vyváženou. "Nejsem žádný vegetarián, to rozhodně ne. Do středy si můžu dopřát nějaké těžší jídlo, ale od čtvrtka už vždy jím jen těstoviny. Několik dní před zápasem by už fotbalista neměl svůj žaludek moc pokoušet. Knedlíky zrovna moc nemusím, takže s tím starosti nemám." V dotazníku na našem webu se dočtete, že mezi Dozorcova oblíbená jídla patří mexická kuchyně a ve sklence má nejraději červené víno. "Pivo si dám rád po zápase. Jedno stačí, potom se dobře usíná, protože po utkání je těžké zalehnout. Člověk si pořád přehrává, co mohl udělat líp a většinou usínám až kolem třetí."

Na svém kontě má už 115 druholigových startů. V nejvyšší soutěži si však nezahrál ještě ani minutu. Teď je pro něj priorotou hrát v Bohemce. "Nebrečím, nenaříkám, prostě trénuji a čekám na šanci. Trenér Uhrin, stejně jako jeho otec, moc sestavou nemíchá. V minulých utkáních se dařilo, až nyní proti Pardubicím to bohužel nevyšlo. Škoda," dodává mrzutým hlasem čekatel na první jarní minutu. "Třeba už brzy nastoupí," dává mu naději Uhrin. V záloze nemá kouč mnoho na výběr. Baláž a Pavel Novotný jsou zraněni, Čapek se trápí a Dozorec je jediným záložníkem, který je připraven na lavičce. Nejvíce mu svědčí post středního záložníka, kde však v současnosti hraje v obstojné formě Ondřej Szabó. Dozorec nabízí skvělou kopací techniku, naopak jeho slabinou je pohyb a osobní souboje. Trenér Uhrin nemá lehké rozhodování...