Za formou Ondřeje Szaba hledejte ženu

"Sabič, výbornej výkon," pozdravil po zápase zraněný Libor Baláž svého kolegu <b>Ondřeje Szaba</b>, který se šoural k autobusu. Slova chvály byla namístě, Ondřej v Jihlavě dokázal svoji rostoucí formu, s přehledem organizoval hru Klokanů a vtipně zakládal útočné akce. I domácí fanoušci na tribuně uznale hodnotili hru v podání blonďatého záložníka, příznivci Bohemky si zase museli všimnout pozitivní změny v herním projevu i chování exhradeckého fotbalisty. Ondřej při pochvale jen nesměle krčil rameny, i on ví, že soupeř jako Jihlava, by body týmu Bohemians brát neměl...

Za formou Ondřeje Szaba hledejte ženu

"Před utkáním jsme si řekli, že půjdeme do hry zodpovědně hned od začátku, ale vůbec se nám to nepovedlo. Nechali jsme se zatlačit a brzy inkasovali. Opět jsme nesmyslně nakopávali míče," hodnotil kriticky nepovedený nástup do zápasu Szabó. S postupem času Bohemka získávala na mokrém trávníku pevnou půdu pod nohama a zvláště akce přes dvojici Szabó, Čapek působily velmi fotbalově. "Dostali jsme se do hry, konečně jsme si dali balon na zem a hned to vypadalo lépe. Jenže do druhé půle jsme vstoupili podobně pasivně, jako do té první. Pak už se hra přelévala ze strany na stranu a vzhledem k průběhu hry je remíza určitě zasloužená," doplnil Ondřej svůj pohled na zbytek zápasu.

Jihlava Bohemku přestřílela, směrem k vršovickému Václavíkovi letělo dvanáct projektilů. Szabó pasivní bilanci přičítá nejen herním výpadkům fotbalistů v zelenobílém, ale i velkém množství standardních situací, které jako přes kopírák nebezpečně rozehrával Vladyka. Ondřej nesouhlasí s několika výroky rozhodčího Galla: "Občas sudí trochu přitlačil domácí k naší bráně. Některé fauly vůbec nebyly. Zvlášť ten před prvním gólem. Jejich hráč se otočí zády, jednu nohu si podtrhne tou druhou a upadne. Co se s tím dá dělat?"

Největší problém současného týmu vidí špílmachr Bohemky v součinnosti záložní řady s útočnými hroty. "Nedostáváme se do střel, chybí nám narážečka s útočníky, pohyb ve vápně, důraz v zakončení. Vytvoříme si převahu, která ale k ničemu nevede," naráží na hru útočných dvojic. které se trápí, ať už je jejich složení jakékoliv. Střihavka, Bednář, Koukal, Táborský nebo Huňa, obrázek je v posledních utkáních stále stejný, góly museli opět zajistit hráči v zadních vlnách.

Že poslední rok zatracovaný záložník předvádí nyní mnohem sympatičtější výkony, musí mít nějaký reálný důvod. Ondřej se ihned chytil nápovědy, která mu byla k zodpovězení tohoto dotazu nabídnuta. "Asi to bude v nové slečně, která mě uklidnila," usmívá se, když hovoří o své pohledné přítelkyni. Za jeho zády naslouchající spoluhráči okamžitě přispěchají s informací, že jde o sestru Tomáše Strnada. "Je to fakt, že jsem teď i díky ní po všech stránkách klidnější a jsem jí za to vděčný. Že se mi nedařilo, byla chyba ve mně. Nedostával jsem se na hřiště, zhoršil se můj přístup k fotbalu, přišlo zapšknutí. Díky přítelkyni se teď na všechno dívám jinak a snad je to na hřišti znát." Věřme, že Ondřejovi bude kvést jak soukromý vztah, tak i sportovní forma.