V Olomouci se platilo za chyby i za góly

Brankář Bohemians Michal Václavík zaplatil za chybu gólem ve své síti. "Podělal jsem to. Mohli jsme tady vyhrát," přiznal Václavík. Střelec Daniel Huňa musel ze své výplaty odečíst dva tisíce korun za premiérový gól v zelenobílém dresu. Před týdnem dostali hráči měsíční mzdu i s prémiemi, tudíž je z čeho platit. "Pokladník Míra Obermajer bude mít radost. Ani jsem nevěděl, jak se mám radovat. Zmateně jsem běžel a měl jsem hroznou radost. Myslel jsem, že to bude stačit na vítězství. Bohužel to tak nebylo," posteskl si střelec.

V Olomouci se platilo za chyby i za góly

Daniel Huňa dostal pokyn k rozcvičení od trenéra Uhrina už po půlhodině hry. Když Dozorec zbytečně pokazil jednu z přihrávek, zvedl se Huňa z lavičky a šel se protahovat. Uhrin ho poslal na hřiště do druhého poločasu a čtyřiadvacetiletý útočník se po čtyřech minutách na hřišti odvděčil gólem. "Už v první půli jsme si lavičce všimli, že olomoucký gólman je zraněný a nabádali jsme kluky, aby více stříleli. S podobnými pokyny jsem šel i na hřiště a nakonec se důraz před brankou vyplatil. Brankář vyrazil míč půl metru před sebe, byl jsem hrozně blízko, bál jsem se, abych ho netrefil, a tak jsem zkusil oblouček. Jsem rád, že to vyšlo," popisoval svoji premiérovou trefu v Bohemce Daniel Huňa.

Rychlonohý útočník přišel do Bohemians během zimní přestávky. Loni působil v amatérských soutěžích ve Spojených státech a do Česka se vrátil na podzim a zaregistroval se v klubu SIAD Souš. Odtud zamířil do vršovického Ďolíčku. "Příprava v Bohemce mě hodně utavila. Ze Souše jsem byl zvyklý na na tři tréninky týdně. Přišel jsem na Bohemku, zrovna probíhalo soustředění v Nymburce a tam jsme absolvovali tři tréninky denně. Byl to obrovský skok, se kterým jsem se dlouho vyrovnával," vzpomíná Huňa na nedávnou minulost. Únavu na něm viděl i trenér Uhrin, a tak Huňa nastupoval k druholigovým zápasům až na závěrečné minuty. Poprvé v základu se objevil v Jihlavě.

Jeho styl je založený na fyzické kondici, tudíž mu právě únava hodně bránila ve hře. "Jsem na to zvyklý. Pořád běhám, hodně napadám, snažím se vzít soupeři balón," popisuje svůj styl, kterým se hodně podobá bývalému klokanovi Hartigovi. "Znal jsem ho jen z novin, ale když jsem přišel do Bohemky a začalo se psát, že jsem mu podobný, tak jsem se o něho začal více zajímat. Viděl jsem ho na vlastní oči jen jednou, když jsme hráli přípravu proti Petrohradu, ale tam se moc nepředvedl," vzpomíná fotbalista s přezdívkou "Hunis".

Také druhá branka zápasu v Olomouci padla po chybě brankáře. Svůj první kiks si v dresu Boehmians vybral Michal Václavík. Na jaře inkasoval jen pět gólů, až ten poslední lze přičíst na jeho vrub. "Jejich hráč centroval z velkého úhlu. Čekal jsem, že míč půjde někam na malé vápno, ale on to namířil na přední tyč. Stihl jsem se ještě přemístit, ale balón se mi svezl po rukavicích a vyrazil jsem ho přímo do brány. Byla to jasně moje chyba," zpytoval svědomí osmadvacetiletý gólman, který je v Bohemians na půlročním hostování ze Slavie.