Ať žije Libor!!!

Toto skandování se vr&scaron;ovickým stadiónem neslo v okam&#382;iku, kdy se kapitán <strong>Libor Janá&#269;ek</strong> svíjel v bolestech za brankou "u tramvaje". A kdy&#382; je &#269;ty&#345;iat&#345;icetiletý stoper o&scaron;et&#345;ován, to u&#382; musí být vá&#382;né. "&Scaron;el jsem do skluzu a zastavil jsem se a&#382; o ty&#269;. Mám trochu citliv&#283;j&scaron;í koleno, v&#382;dycky, kdy&#382; si do n&#283;ho cvrknu, trochu to bolí," popisoval situaci, nad kterou u&#382;asl celý stadión. V 68. minut&#283; brn&#283;nský Michal Belej obe&scaron;el i branká&#345;e Václavíka a v pohod&#283; vyst&#345;elil do opu&scaron;t&#283;né brány. Tyg&#345;í skok Libora Janá&#269;ka podpo&#345;ený dlouhý skluzem na brankové &#269;á&#345;e gól odvrátil, a zachránil tak pro Bohemku vít&#283;zství.

Ať žije Libor!!!

"Prostě jsem to zkusil a vyšlo to. Kdyby dal křížnou střelu, tak jsem tam byl jen namalovaný, ale jelikož to zkusil na přední tyč, mohl jsem to vykopnout. Zároveň jsem však dojel až na tyč, která mě pochroumala koleno," vyprávěl nejlepší muž utkání. "Už jsem myslel, že je to gól a vůbec jsem netušil, že je za mnou ještě Janáček. Snažil jsem se střelce vytěsnit ze střelckého úhlu, ale udělal to dobře. Ještě, že máme toho Libora," vysekl poklonu brankář Michal Václavík. Janáčkovy zdravotní trable ale tímto okamžikem neskončily. Krátce před koncem ho sudí Kovařík vykázal ze hřiště, jelikož měl krvavý šrám na obličeji. "Dostal jsem v jednom souboji loktem od té jejich desítky (útočník Simr). Hrál takhle celý zápas, až mě v závěru trefil. Ale doktor říkal, že nos snad nemám zlomený, tak uvidíme," poukázal na další zápletku. 

Libor Janáček se do statistik zápasu zapsal jen žlutou kartou, kterou dostal za protesty poté, co sudí přehlédli evidentní teč brněnského hráče a odepřeli Bohemce rohový kop. Byla to již jeho sedmá v letošní sezóně a příští žlutý kartónek mu tak vystaví stop na dvě utkání. Při pohledu na souboj s Brnem by to byla nenahraditelná ztráta. Obrana už popáté na jaře nedostala gól a právě defenzíva je základem třináct zápasů trvající neporazitelnosti. "Moc nám pomohlo, že jsme se Švejďou odehráli celou zimní přípravu. Zvykli jsme si na sebe a až se ještě uklidní Novotný, tak budeme hodně dobrá čtveřice," říká kapitán a vzápětí vysvětluje, co myslel slovem "uklidní". "Kamil často neví co s míčem a čeká, až k němu útočník přijde a pak v tísni rozehrává. Musí mít více klidu."

Janáčkovi je čtyřiatřicet. V létě tomu budou čtyři roky, co přišel do Vršovic a od té doby se stal tahounem týmu. Smlouvu má ještě na rok, ale stále neví, zda ji dodrží. Nabídka z Islandu padla, teď je ve hře Německo. "Soutěž je to nižší, ale peníze vyšší než v Bohemce. Uvidíme, kdy se rozhodne," přiznává kapitán zájem od kolegů z Evropské unie.

Zranění v zápase s Brnem B

Janáček - naražené koleno, naražený nos

Čapek - otřes mozku

Bednář - čtyři zuby zvrácené do úst

Novotný - svalové zranění "koňar"