Bohemka se pokusí stáhnout náskok Kladna

Nejasnosti vznášející se nad osudem ještě nedávno velmi ambiciózního prvoligového celku FC Synot přinášejí nový náboj i do závěru druhé nejvyšší soutěže. V minulých dnech se totiž mezi reálně zvažovanými čerstvě objevila i varianta zániku tohoto klubu a potažmo jeho nepřihlášení se do příštího ročníku 1.ligy. Za této situace by pak mezi elitu postupoval třetí celek ligy druhé. Na třetí místo ztrácí Bohemka sice pět bodů, ale vzhledem k dobrému losu, kdy tři z posledních čtyř kol odehraje doma, není tato ztráta nepřekonatelná, zvláště, když prvním mužstvem, které Bohemka přivítá v sérii domácích utkání, bude tým Kladna, který momentálně sídlí na třetím, tedy možná postupovém místě.

Bohemka se pokusí stáhnout náskok Kladna

Kladno vstoupilo do letošní sezóny jako nováček, a to více než nešťastným způsobem. V úvodních čtyřech kolech odešlo ze hřiště vždy v roli poraženého, ale počínaje pátým kolem začalo trpělivě střádat body a dlouhodobě stabilní výkonnost nepoznamenaná výraznějšími zaváháními přinesla své ovoce v podobě prozatím třetího místa tabulky. Pohled do soupisky našeho soupeře prozrazuje, že postavení Kladna v tabulce není rozhodně náhodné. Ač nováček, má ve svém kádru několik fotbalistů s bohatou prvoligovou průpravou. Mezi tahouny středočeského mužstva tak patří ex-Slávista Jan Suchopárek, bývalý hráč Sparty Radim Holub či Tomáš Klinka, který mimo Viktorie Žižkov a Českých Budějovic okusil i krátké angažmá v Bohemce. Další, tentokrát nám důvěrně známou postavou s ligovou zkušeností  je v mužstvu soupeře i Marcel Melecký, který na Kladno přestoupil z Bohemky v průběhu letošního ročníku.

Kladno za svou současnou pozici vděčí především vynikajícím výkonům na domácím hřišti, kde je ze všech týmů 2.ligy nejúspěšnější, ale dobře si vede i na hřištích soupeřů. V tabulce měřené výsledky na cizí půdě je náš soupeř čtvrtým nejlépe bodujícím týmem. V podzimním měření sil prohrála Bohemka na Kladně 2:3, když její branky zaznamenali Rajnoch a Švejdík.

V posledním kole si náš soupeř zaznamenal povinné domácí vítězství v poměru 2:0 nad Xaverovem, kterého dosáhl v sestavě Kut - Marek, Suchopárek, Černoch (Strnadel), Trousil, Herda, Melecký, Klinka (Vlasatý) -  Kreuz, Holub (Fingerhut).

Tedy pojďme ve středu na fotbal a uvidíme. Možná se bude hrát o ligu, o čemž hovoří i trenér Uhrin, a takový zápas bychom si neměli nechat ujít.