Kapitán si přeje, aby Synot zůstal v lize

Trenér Bohemians Dušan Uhrin označil jako klíčový moment střetnutí s Kladnem vyloučení Strnada na konci první půle. Strnad už jen zachraňoval situaci po zkratu kapitána Libora Janáčka. Ten ve 42. minutě netrefil míč, a umožnil tak Holubovi osamocené sólo na Václavíka. "Kosa" Strnada pak už byla jen vyústěním celé situace. "Gólman to vykopl rychle a přede mnou míč divně skočil. Myslel jsem, že to mám na noze, ale bohužel jsem to netrefil a Holubovi to spadlo přímo do běhu," popisoval důležitý moment Janáček.

Kapitán si přeje, aby Synot zůstal v lize

Čtyřiatřicetiletý stoper je oporou zadních řad Bohemians. V minulém domácím utkání s Brnem B zachránil Bohemce fantastickým skluzem vítězství. Minela proti Kladnu přišla v nevhodnou dobu. "Mrzí mě to, ale stalo se," dodal Libor Janáček. Zkušený obránce jinak odehrál utkání s přehledem. Obrana pod jeho vedením už čtyři zápasy v řadě neinkasovala a ani proti Kladnu neměla příliš práce. "Kladno si přijelo pro bod. Vůbec neútočili, zdržovali. Jestli chtějí hrát ligu, tak musejí hodně přidat," řekl kapitán. Ligu, alespoň podle vedení, chce hrát i Bohemka. A výkon proti Kladnu rozhodně prvoligový nebyl. "Bylo to tím, že jsme hráli v deseti. Aleš Bednář byl v útoku sám a nic tam nezmohl," hledal Janáček příčiny neutěšeného výkonu, který příliš nepobavil šestnáct stovek diváků.

Bezbranková remíza pomohla spíše Kladnu, které má na třetím místě na Bohemku stále pětibodový náskok. "Remíza nic neřeší. Na druhé místo se už nedostaneme a podle mě se ze třetího místa postupovat nebude," soudí kapitán a dodává: "Já bych si přál, aby Synot zůstal v lize. Mají skvělé zázemí - stadión, hráče. Myslím, že by to lize ublížilo. Ze druhé ligy postoupí Mladá Boleslav a Drnovice, tedy kluby, které mají stadión."