Jednou jsi dole, jednou nahoře

Okřídlené heslo přesně sedne na osmadvacetiletého Michala Lesáka. Prožil sezónu plnou neradostných zážitků. Na podzim stejně jako všichni ostatní nedostával plat, na začátku jara se zranil, ale zdá se, že to bude příběh se šťastným koncem. V sobotu proti Prachaticím dal Lesák důležitý druhý gól. "Byl to dárek. Za to, co jsem prožil během této sezóny. Konečně jsem se dočkal něčeho pozitivního," oddechl si osmadvacetiletý fotbalista, který nastoupil na postu defenzivního záložníka.

Jednou jsi dole, jednou nahoře

Největší rána přišla letos 24. února. Lesák si přetrhal vazy v koleni a byl na více než dva měsíce vyřazen ze hry. "Bylo to hrozně těžké jaro. Zranil jsem se těsně před soutěží, kdy už to vypadalo, že se konečně vrátí všechno do normálu. Ovšem přišly zdravotní problémy, pak i potíže v klubu," ohlíží se Lesák za uplynulými měsíci. Na konci loňského roku byl Lesák ještě minulým vedením, které nechtělo uznat závazky Bohemky vůči hráči, vyřazen z kádru. Lesák se svým manažerem Vandasem dali Bohemku k arbitráži. Ovšem změnil se majitel a Arbitrážní komise vynesla svůj rozsudek v době vládnutí Michala Vejsady. Vršovický klub musí Lesákovi zaplatit dlužnou částku.

I přes tyto spory se "Lesi" dokázal vrátit do týmu a být velmi platným hráčem. Fanoušci u něj pozorují podobnou změnu jako u Szaba. Laxní podzimní přístup vystřídala na jaře příkladná bojovnost. "Na podzim se nám sice z počátku dařilo výsledkově, ale pak přišla krize a naplno se odhalily vnitřní problémy klubu. Nic tady nefungovalo. Navíc na mě byl  vyvíjen mimofotbalový tlak ohledně financí. Nebylo to vůbec příjemné. Za současného vedení vše perfektně běží, s podzimem se to vůbec nedá srovnávat," vysvětluje Lesák změnu přístupu a dodává: "Navíc, během svého zranění jsem viděl několik zápasů z tribuny a poznal jsem, že týmu chybí důraz a jiskra ve středu pole. Dal jsem si za cíl, že právě to přinesu do týmu. Chtěl jsem bojovat, moc jsem se chtěl vrátit."

Předchozí utkání s Drnovicemi odehrál Michal celé, proti Prachaticím byl dvacet minut před koncem odnesen za postranní čáru a na hřiště se už nevrátil. "Fyzicky na tom samozřejmě nejsem jako na podzim, ale zvládám to. V utkání s Prachaticemi mě však chytly křeče, proto jsem raději vystřídal," udává důvod své absence v závěru zápasu. Lesákovo jméno zmínil v rozhovoru pro naše stránky Michal Vejsada mezi těmi, o které je největší zájem z jiných klubů. "O ničem nevím. Mám tady smlouvu do roku 2005 a jsem předběžně dohodnutý, že zde zůstanu i pro příští sezónu," uklidňuje fanoušky bývalý hradecký fotbalista a zároveň doufá, že se mu jednou splní fotbalový sen, který uvedl v dotazníku Virtuálního Ďolíčku. "Chtěl bych si s Bohemku zahrát evropské poháry."