Blesk z čistého nebe - odchod Novotného

Ve čtvrtek létaly na obloze blesky a jedna pomyslná bouře se přehnala i útrobami stadionu v Ďolíčku. Trenér Dušan Uhrin se totiž krátce popoledni dozvěděl o tom, že <b>Kamil Novotný</b> bez jeho vědomí podepsal smlouvu s Mostem a nebude tak dále působit v dresu Bohemians. „Byli jsme dohodnuti s ním i s panem Baránkem, který je majitelem Poštorné a který tak plní i funkci Novotného manažera, na budoucím podepsání přestupu. Před pár dny jsem s nimi mluvil a dohodli jsme se, že je zde zájem všech tří stran,“ divil se Uhrin. Kouč okamžitě zavolal Kamilovi a žádal vysvětlení. Podle hráčových slov mu Baránek naznačil, že Bohemka o něj už nemá zájem a přesvědčil ho, aby podepsal kontrakt s Mostem ...

Blesk z čistého nebe - odchod Novotného

Následoval emotivní telefonický rozhovor s Rudolfem Baránkem, který tvrdil, že hráč se rozhodl sám a jemu přišlo vyrozumění poštou. „Nesmysl, Kamil potvrdil, že Baránek u jednání byl a Most mu doporučil. Je to neuvěřitelně neseriozní a já nemám chuť s Baránkem nadále spolupracovat. My jsme Kamila objevili pro ligu, chtěli jsme ho koupit, ale hráč byl přitlačen k tomu, aby odešel do Mostu. Pan Baránek s námi pěkně vypekl,“ zlobil se Uhrin.

Bohemka na Novotného měla opční právo, ale to skončilo s měsícem květnem. Kamil tak byl teoreticky volný pro další prodej. „My jsme v té době neměli peníze, a proto jsme se s panem Baránkem dohodli, že pár dnů počkáme. Vše bylo domluvené, proto je to pro nás tak nepochopitelné. Každopádně Kamil si mohl zahrát první ligu, nyní bude kopat v Mostě, což pro něj je jistě nevýhodné. Jako kluk z malého města podlehl vnějšímu tlaku a je mi ho líto. Mohu mu jen popřát hodně štěstí“, uzavírá Uhrin.

„Tak abych zase začal hledat pravého beka. Máme na to místo naštěstí jasnou jedničku Lesáka, ale hodil by se ještě někdo. Třeba Petrouš je pravý bek,“ vrátil se Uhrin se smíchem k tématu, které před rokem a půl rozbouřilo fanouškovskou obec.