Rozzlobený střelec Lesák

Bylo to k vzteku. Chybělo jen 120 vteřin do konce zápasu, když Jihlava vyrovnala. V tu chvíli ztratil gól Michala Lesáka nálepku vítězný. Sváteční střelec dal svůj čtvrtý gól v Bohemce, ale ani neměl chuť na děkovačku fanouškům, ihned po závěrečném hvizdu pelášil nazlobeně do kabiny. "Byli jsme tak blízko. Po pěti zápasech jsme mohli konečně vyhrát," cloumaly s ním emoce ještě dvacet minut po zápase. "Poslední zápasy moc prožívám. Je to všechno hodně vyhrocené," vyznal se ze svých pocitů. Ačkoliv ve svých devětadvaceti rozhodně nepatří mezi fotbalové starce, v neděli měl v mužstvu i o dvanáct let mladší spoluhráče.

Rozzlobený střelec Lesák

Lesákova chvíle přišla v 80. minutě. Vyskočil si obhazoval hráče, Lesák se chopil míče a uháněl osamoceně na branku Jihlavy. Brankáře Vorla překonal přízemní střelou. Pro defenzivního záložníka hodně netypický gól z brejku. "Nakonec to ale na výhru nestačilo. Trenér nám v týdnu říkal: začínáme od nuly. víme, že posily už nebudou, přišli kluci z dorostu a musíme se sehrát. Tohle by byl skvělý impuls pro naše sebevědomí," litoval devětadvacetiletý univerzál promarněné tříbodové šance. "Bylo důležité, že jsme hráli v jedenácti. Konečně! Vždyť na podzim už máme tři vyloučené. Jihlava má dobrý tým, všichni jsme si pamatovali, jak nás tady trápili v minulé sezóně. Teď je pro nás remíza ztráta."

Lesákovi ke gólu pomohl jeden ze staronových hráčů, David Vyskočil, který se vrátil z hostování na Střížkově. Lesák se po velkém stěhování stal rázem téměř největším pamětníkem v zelenobílém a to ve Vršovicích zakotvil teprve v lednu roku 2003. "Mladí jsou určitě dobří, ale zatím jsou hodně zakřiknutí. Chtělo by to, aby byli víc drzejší. Teď nemyslím v kabině, ale na hřišti. To přijde s dalšími zápasy," snaží se pomoci nastupující generaci.

Lesák se málem ocitl v odlivové letní vlně, která se v létě prohnala Ďolíčkem. "Zájem o mě měly některé prvoligové kluby, ovšem vedení mi jasně řeklo: nikam tě nepustíme. Respektuji to," odpovídá Lesák na otázku, co ví o zájmu Drnovic. Je mu devětadvacet, má na svém kontě přesně stovku ligových startů. To jsou parametry zkušeného ligového hráče a ne fotbalisty, který by měl bojovat o holé přežití. "Co bude dál? Na to je ještě brzy. Uvidíme, s čím přijde vedení. Podzim musíme přežít, pak se bude rozhodovat."