Uhrinova školka na výletě

Jak na zájezdu střední školy to vypadalo u autobusu Bohemians po utkání v Jihlavě. Letmým pohledem vycházel jeden vychovatel na jednoho žáka. Tak by skupinku v teplákových souprávách UMBRO charakterizoval náhodný kolemjdoucí. Ve skutečnosti vypadaly počty takto - v zápise bylo uvedeno v kolonce Bohemians deset dospělých a šest dorostenců. Nakonec se na hřiště dostaly čtyři mladé naděje, z čehož měl asi největší radost pokladník mužstva Miroslav Obermajer. "To bude zápisný," zavelel k odjezdu a tým se přesunul do nejmenované pražské restaurace.

Uhrinova školka na výletě

Stejně jako většina z dorostenců poprvé poznala druhou ligu, tak při zápisném i poprvé legálně požila alkohol. Virtuální Ďolíček Vám může poreferovat jen o první části jejich velké premiéry, které na stadiónu v Jihlavě přihlížela necelá tisícovka diváků, z toho 76 fanoušků v sektoru hostí. Ti na soupisce marně hledali některá "známá" dorostenecká jména jako Zinhasovič. Jeho nepřítomnost osvětlil až po utkání bývalý šéf klubu Michal Vejsada. "Pánové od mládeže dali klukům vybrat. Buď budou hrát za áčko nebo za dorost. A Zinhasovič má v dorostu ještě bráchu, tak se rozhodl zůstat." Do základu postavil Uhrin tři mládežníky, z nichž nejvíce zaujal pravý obránce Jaroslav Žáček. "Odehrál to s velkým přehledem, byl nejlepší z dorostenců," chválil osmnáctiletou naději Bohemians trenér Dušan Uhrin.

V minulém týdnu přišli do Vršovic dva dorostenci z Bohemky a dva ze Slavie. V tréninku nejvíce vynikal reprezentant do osmnácti let Karel Zelinka. Slavie ho uvolnila na půlroční hostování. "Je to samozřejmě větší zkušenost, než hrát dorosteneckou ligu. Na prvním tréninku jsme byli hodně vykulení. Dýchne na vás atmosféra Bohemky. I když jdete jen na trénink procházíte okolo fotek slavných fotbalistů, hřiště, stadión - to všechno působí na psychiku," popisoval své první zážitky rychlonohý útočník. Trenér Uhrin si pochvaloval právě jeho rychlost. "Nikdy jsem to nijak netrénoval, je to asi vrozené. V patnácti jsem běhal stovku něco málo přes dvanáct vteřin, teď nevím." Zelinka už mezi dospěláky nakoukl i ve Slavii, zatím jen do rezervního týmu. "Loni už jsem trénoval s béčkem a odehrál jsem i tři zápasy. V dorostech byla moje rychlost výhoda, mezi dospělými musím přidat i něco navíc. To jsem poznal právě při zápasech za rezervu Slavie," přiznává Karel Zelinka.

Trojice Žáček, Vaňous, Zelinka se už prosadila do základní sestavy, Kubec se na hřiště dostal v průběhu hry, brankář Rodinger si na svoji šanci musí přeci jen počkat.