Ukáže Suchopárek něco pro diváky?

Po čtyřech měsících se do Ďolíčku vrací Kladno v čele se svým nezkušenějším hráčem Janem Suchopárkem, který ve čtvrtek oslavil pětatřicáté narozeniny. Při své poslední návštěvě Vršovic Suchopárek předvedl výstavní nůžky, při dopadu na zem si však vážně poranil loket a několik měsíců odpočíval. Zranění si přivodil 19. května, k dalšímu zápasu nastoupil až 29. srpna. V Ďolíčku se znovu objeví v neděli. Zápas s Kladnem začíná v 16:30.Bohemka nemá schváleno umělé osvětlení, tudíž se utkání musí dohrát za přírodního světla.

Ukáže Suchopárek něco pro diváky?

Kladno v loňském ročníku druhé ligy skončilo jen jednu příčku za Klokany, na čtvrtém místě. Pro nováčka to byl velký úspěch, ale letos Středočeši neodstartovali dobře. Zatím jsou na sedmém místě s devíti body. Až poslední tři zápasy si drží neporazitelnost a poslední výhra nad Plzní 3:0 budí respekt. Ovšem toto utkání výrazně ovlivnil sudí Jiřík ve prospěch domácích. Vyloučil Plzni hráče a nesprávně odpískal pokutový kop pro Kladno. Kvůli tomu mu Komise rozhodčích zastavila činnost na dvě utkání.

Kdo vlastně stojí za vzestupem kladenského fotbalu? Je to především vlivný poslanec ČSSD Michal Kraus, který je předsedou představenstva klubu a důležitým mužem při vyjednávání o finančních příspěvcích na budování zázemí. V prostorách stadionu Františka Kloze vzniká tréninkové centrum.„Plánujeme střednědobě, nejprve je nutné vytvořit si zázemí a poté pomýšlet na vyšší cíle“ přibližuje budoucnost kladenského fotbalového oddílu Michal Kraus na internetových stránkách klubu.

Kladno v letní přestávce opustila útočná dvojice Klinka - Holub, navíc odešel i další ofenzivní hráč Černoch. Tito fotbalisté se v minulé sezóně postarali o pětadvacet gólů kladenského týmu. Trenér Koubek se nyní stará o hodně mladý tým. V obraně se objevil juniorský reprezentant Lukáš Killar, kterého většina fanoušků zná z působení v Liberci. Do Ďolíčku se znovu podívají i dva bývalí hráči Bohemians. Marcel Melecký dlouhou dobu patřil ke stabilním hráčům zálohy. Po těžkém zranění se znovu propracovává do základní sestavy Kladna. Útočník Tomáš Hašler neodehrál za Bohemku žádný mistrovský zápas, ale byl jednou z devíti letních posil, které nebyly zaregistrovány.

Sestava Kladna proti Plzni: Kut - Marek, Killar, Suchopárek, Herda - Kalina, T. Procházka (81. Melecký), Magera, Kreuz - Michal Zachariáš (79. Hašler), Galbavý (72. Hlava).