Frááánta Hanus! Frááánta Hanus!

Pamatujete, kdy Bohemka naposledy rozhodla zápas ve svůj prospěch v nastaveném čase? Je to už dlouhá doba. Před třemi lety, přesně 28. října 2001, v Ďolíčku proti Starému Městu skóroval v 95. minutě kapitán Michal Petrouš a zařídil vítězství 2:1. Trefa Františka Hanuse proti Kladnu se v mnohém shodovala. Také padla v páté minutě nastavení a stejné bylo i skóre na světelné tabuli - 2:1. "Lesi mně řekl:´Běž!´ Tak jsem šel na přední tyč a trefil jsem míč. Pak už jsem se díval, jak letí do branky. Trvalo to celou věčnost. Když skončil v síti, rozběhl jsem se na půlku a řval jsem. Ani nevím co," popisoval svůj první gól v Bohemians František Hanus.

Frááánta Hanus! Frááánta Hanus!

František Hanus se v Bohemce objevil nenápadně a stejně tiše tady i půl roku působí. Přišel v dubnu z slovenských Velkých Levár na zkoušku. Jeho pobyt ve Vršovicích financoval manažer Lacina, Bohemka se v létě rozhodla dvaadvacetiletého záložníka angažovat a podepsala s ním roční smlouvu. V minulém domácím utkání s Brnem B byl smolařem.Nedařilo se mu, po jeho faulu se kopala penalta, navíc byl vyloučen. Tentokrát však opouštěl trávník jako hrdina, i když poprvé letos nenastoupil v základní sestavě. "Utkání v Olomouci mi příliš nevyšlo, trenér mě střídal a proto se asi rozhodl mě nepostavit proti Kladnu," zdůvodňoval Hanus svoji absenci. Na hřiště přišel v 78. minutě místo Podrazkého. "Znovu jsem hrál na levé straně zálohy. Trenér mě většinou staví tam, kde je místo, takže jsem v Bohemce už prošel zálohu křížem krážem. Jsem rád, že hraju," popisuje své putování sestavou.

Hanus se proti Kladnu dostal v závěru do velké šance. Když vypršela normální hrací doba, protlačil se ke Strnadovu dlouhému autu a na dlouhou nohu zakončoval za malým vápnem. Jeho střelu gólman vytalčil vedle. "Lesákovi nesedla střela a míč se dostal ke mně. Už jsem myslel, že je to gól. Seděl jsem na zemi a bezmocně se díval. Střela se šourala pomalu, věřil jsem, že tam skončí. Škoda," hodnotil svoji první šanci. Jeho druhý pokus směřující na kladenskou branku snad ani nebyl šancí, ale nakonec skončil gólem. V 95. minutě Třasák zahrával poslední rohový kop, Hanus na přední tyči temenem trefil balón, který se velkým obloukem snesl k zadní tyči a od ní do sítě. "Na tréninku teď standardky hodně zkoušíme. Přišlo spoustu nových kluků a proto se musíme teprve sehrát. Někdy mě trenér posílá na přední tyč, střídáme se tam s Michalem Lesákem. Teď mě tam Lesi na poslední chvíli poslal a vyšlo to. Tlačil jsem to, co nejvíc k brance. Jakmile jsem to trefil, ohlédl jsem se a sledoval let míče. Trvalo to věčnost, bylo to několik minut mého života. Když se odrazil od tyče do branky, rozběhl jsem se na půlku a řval jsem. Co? Tak to fakt nevím," přibližuje euforii, která vypukla na hřišti i v hledišti.

Se svými 176 centimetry určitě neaspiruje na přezdívku "Obr", přesto se dokázal prosadit v hlavičkovém souboji. "Ale v týmu nejsem nejmenší," hlásí hrdě. "Menší než já jsou někteří noví dorostenci." Pokladník a kapitán týmu Miroslav Obermajer zaznamenal při utkání s Kladnem velké zisky. První gól v zeleném dresu dali Vyskočil a Hanus, kterí do pokladny zaplatí celkem šest tisíc korun. "Je to pro mě velká událost. Nejsem žádný střelec, větší potěšení mi udělá nahrávka na gól," vyznává se hráč, který velkou část své kariéry prožil v Poštorné. Jeho velkými fanoušky jsou rodiče, kterým hned po utkání volal. "Nemůžou jezdit na každý zápas, protože jsou ze severní Moravy. Byli za mnou minulý týden v Olomouci. Budou mít velkou radost, až jim řeknu o gólu," zářil dvaadvacetiletý sympaťák.