Gólman Raba už začíná s tréninkem

Den po zápase s Kunovicemi, tedy v sobotu 9. října, se poprvé po zranění objevil na trávníku gólman Bohemians Pavel Raba. Na začátku září se bývalé brankářské jedničce Bohemians vytvořila ve stehenním svalu krevní sraženina, kterou museli lékaři chirurgicky odstranit. "Už se cítím v pohodě. V sobotu a v pondělí jsem absolvoval běžecký trénink. Teď musím posilovat hlavně nohy," říká jeden z nejdražších gólmanů českého fotbalu. Jaký to byl pro Bohemku obchod? Raba stál vinou minulého vedení téměř pět miliónů a v létě mu končí smlouva.

Gólman Raba už začíná s tréninkem

Raba v letošní sezóně odchytal tři zápasy, v nichž dostal pět gólů. Před utkáním pátého kola v Jihlavě se při tréninku zranil a od té doby chodí jen na tribunu. "Teď musím hodně trénovat a když bude trenér chtít, tak si myslím, že bych už v dalším kole doma proti Pardubicím mohl sedět na lavičce," přibližuje Raba svoji nejbližší budoucnost. V brance ho skvěle zastoupil Štěpán Kolář. "Štěpán chytá výborně. Když si vezmete, že tři roky nestál pořádně v brance, tak je to obdivuhodné," chválí svého kolegu a potvrzuje, že mezi oběma gólmany vládnou výborné vztahy. To není pro fanoušky Bohemians až tak obvyklá zpráva. Všichni mají v živé paměti mediální hádky slovenských brankářů v zelenobílém Kamila Čontofalského a Petera Holce.

Pavel Raba je v současnosti jedním z nejdražších gólmanů na českých trávnících. V současnosti jeho cena dosahuje už téměř pěti miliónů korun. Když v červenci 2003 přicházel z Pardubic do Bohemians byla jeho hodnota 1,2 miliónu korun. Jelikož však klub od Botiče nezaplatil ve stanoveném termínu, začala se k částce načítat smluvní pokuta, kterou podepsal tehdejší majitel Bohemians Pavel Švarc. Pokuta je jedno procento z původní ceny denně. Zatím nejdražším brankářským přestupem na českém trhu byl odchod Petra Čecha z Blšan do Sparty za 22 miliónů korun. Pavlu Rabovi do této sumy ještě pár miliónů chybí, ale pro Bohemku to může být hodně špatných byznys. V létě totiž Rabovi končí smlouva a nejdražší hráč Bohemians posledních let tak bude moci odejít úplně zadarmo.