Stříbrný Čáp v roli asistenta

Nezvyklá situace zavládla na lavičce Bohemians. Vladimír Hruška má dva asistenty, ovšem ani jeden nemá trenérskou jedničku, která umožňuje pobyt na lavičce během zápasu. Radek Chadima se přesto na trávník dostane a sice v roli vedoucího týmu, Pavel Novotný se během utkání musí spokojit s místem na tribuně. "Před zápasem vedu rozcvičku, pak si jdu sednout mezi diváky a o přestávce seběhnu do kabiny," popisuje koloběh, který si poprvé vyzkoušel při nedělním utkání proti Pardubicím.

Stříbrný Čáp v roli asistenta

Pavel Novotný přišel do Bohemians v srpnu 2003 na hostování ze Slavie. Během jeho ročního pobytu v Ďolíčku mu v Edenu vypršela smlouva a v současnosti působí u Botiče jako zcela volný hráč, respektive trenér. "Nemám v Bohemce žádnou smlouvu a i asistenta dělám zadarmo, ale chci tady zůstat," přiznává Novotný, který je mezi fotbalovou veřejností známý pod přezdívkou Čáp. Jednatřicetiletý vicemistr Evropy z roku 1996 je jeden z mála fotbalistů, kteří oblékli dres Sparty a Slavie. Lýtko, koleno, kotník, záda - to jsou problematická místa na jeho těle. Zdravotní stav mu dovolil nastoupit v dresu Bohemians jen pětkrát. "Mé první trenérská angažmá rozhodně neznamená konec hráčské kariéry. Snad se brzy uzdravím a v zimě začnu s přípravou. Na jaře už bych chtěl hrát."

Bohemka na místa trenérů musela angažovat někoho z klubu, protože kvůli zablokovaným přestupům nemůže zaregistrovat žádnou profesionální smlouvu, ani tu trenérskou. Volba padla na sekretáře Chadimu a právě Novotného, který na tréninky docházel, ovšem většinou jen vysedával na lavičce.„ Jsem rád, že mohu vypomoci svými zkušenostmi. Mám trenérskou dvojku, kterou dostali všichni stříbrní fotbalisté z EURA 96. Na jedničku jsem se hlásil loni, ale neuspěl jsem, tak to znovu zkusím v nejbližším možném termínu v roce 2006. S dvojkou ovšem nemůžu sedět na lavičce, takže při zápasech sbírám postřehy z tribuny a o přestávce seběhnu do kabiny," přibližuje Novotný náplň své práce.