Plzeň přiveze do Ďolíčku kapitán Petrouš

V neděli ve 14 hodin vyběhne v Ďolíčku v dresu Viktorie Plzeň milovaný a populární Michal Petrouš. Fotbalista, který v Bohemians fotbalově vyrůstal a při svém posledním pětiletém působení si získal srdce fanoušků, se do Vršovic jako host vrací podruhé. "Rozhodně se na ten zápas těším, pokud tedy dostanu důvěru od trenérů. Jsou tam fantastičtí fandové, když jsme tam hráli pohár, nezapoměli na mě, opravdu se tam moc těším," vzpomíná na internetových stránkách Plzně Michal Petrouš. Na konci roku 2002 se nepohodl s tehdejším koučem Dušanem Uhrinem mladším a musel odejít. O jeho služby se ihned přihlásila plzeňská Viktorka.

Plzeň přiveze do Ďolíčku kapitán Petrouš

Poprvé se Petrouš vrátil do Ďolíčku přesně před rokem. Plzeň vyřadila Bohemku ve třetím kole Poháru ČMFS až v penaltovém rozstřelu, když v sedmé sérii zklamal Libor Janáček. Fanoušci připravili Petroušovi bouřlivé ovace a ten se s příznivci loučil ještě dlouhé minuty po utkání. Plzeň poté sestoupila z nejvyšší soutěže, ale mezi elitu se chce rychle vrátit. Zatím je na druhém postupovém místě. Venku prohrála jen dvě utkání ze sedmi, ovšem Klokani nebyli v Ďolíčku pokořeni více než rok. "Bohemka je specifická, doma moc neprohrává, určitě nás čeká těžké utkání. Pokud budeme hrát svoji hru, běhavý, technický fotbal, měli bychom je přehrát. Myslím si, že tentokrát je kvalita na naší straně. Tam víceméně hrají dorostenci, čímž bychom měli být herně lepší," rozebírá Petrouš kvality nedělních soupeřů.

Na lavičce plzeňských sedí bouřlivák se zelenobílým srdcem Martin Pulpit. V magazínu Hattrick kdysi prohlásil, že jeho snem je trénovat Inter Milán nebo Bohemku. Teď však reprezentuje červenomodré barvy a po minulém týdnu může být konečně spokojený. Viktorka porazila Hradec Králové gólem dvě minuty před koncem a před vzájemným utkáním má na Bohemians devítibodový náskok. Ze skóre 17:14 lze vyčíst zejména kvalitní defenzívu.

Sestava Plzně (poslední utkání proti Hradci Králové): Ticháček - Petrouš, P. Knakal, Zakopal. Smola - Limberský, V. Procházka, Fillo (76. J. Šíma), P. Šíma - Poredský (62. Černoch), Kousal (84. Knakal).