Bude to poslední zápas Bohemky?

Bohemians už několik měsíců bojují o holé přežití. Výkonný ředitel klubu Michal Vejsada nedávno prohlásil: "Tato zima bude rozhodující. Dál už agónii prodlužovat nebudeme." Pacientovi odumírají životně důležité orgány, záchrana už není jen v rukou samotných lékařů. Tak by možná Vejsada okomentoval současnou situaci. "Bohemka se dožije stoletého výročí," tvrdí odhlodlaně Vejsada. Fanoušci doufají. Nic jiného jim nezbývá. Nikdo nechce pomyslet na to, že by zápas s Viktorií Plzeň byl posledním v historii klubu.

Bude to poslední zápas Bohemky?

Hráči dostali poslední doplatky zářijové výplaty a příslib, že mzda za říjen bude vyolacena během příštího týdne. Přesto v týmu panuje nervozita. Nikdo neví, jak se situace vyvine, hráči se bojí o zaměstnání. Vedení v týdnu předstoupilo před mužstvo a nastínilo určitý vývoj v dalším týdnech. Znovu však není nic konkrétního, silný zahraniční partner stále nemá jméno. "Nechceme kluky rozptylovat před dohráním podzimu. Vše se hráči i fanoušci dozvědí po patnáctém kole," ujišťuje Vejsada. Právě tato zpráva dává naději. Dluhy klubu se už vyšplhaly ke čtyřiceti miliónům a Křížek s Vejsadou se podle svých slov snaží ozdravit akciovou společnost, aby mohla seriózně fungovat. "Důležité je pro nás zachování názvu Bohemians a aby Bohemka hrála v Praze. K tomu směřujeme všechna jednání," říká Vejsada a dodává. "Proti Plzni to nebude poslední zápas Bohemky." Mezi hráči se prý atmosféra neliší od ostatních zápasů. "Ta nervozita je tady už delší dobu. Situace je pořád stejná, nepozoruji žádnou změnu," doplňuje kouč Vladimír Hruška.

Trenéru Vladimíru Hruškovi stále chybí Michal Lesák, který dostal stop na dva zápasy za úražku rozhodčího. V zelenobílém dresu si možná už nezahraje. Vážný zájem o něj má trenér Dušan Uhrin z Mladé Boleslavi, ovšem jednání mezi kluby ještě nezačala. Naopak do branky se po odpykaném trestu vrací Štěpán Kolář. "V týdnu měli zdravotní problémy Matuszny a Prošek. Doufám, že se dají do pořádku a nastoupí. Nelíbil se mi výkon v prvním poločase v Prachaticích, proto možná udělám změny v základní sestavě," říká před utkáním trenér Hruška. Fotbalisté Bohemians se připravovali na umělé trávě a výběhy okolo Botiče. "Stav hřiště nedovolil trénovat na hlavním stadiónu. Snad se tam dostaneme alespoň v sobotu," povzdychl si kouč.

Plzeň přijíždí do Ďolíčku v roli favorita. "Na remízu hrát nebudeme, chceme vítězství," tvrdí odhodlaně Hruška. Zápas začíná v neděli ve 14 hodin.

Předpokládaná sestava Bohemians: Kolář - Žáček, Matuszny, Obermajer, Třasák - Prošek, Hanus, Strnad, Zinhasovič - Klesa, Huňa.