Hruškův zázračný tah s Matusznym

"Kamile, vyměň se se Strnym!" Tak zněl pokyn trenéra Vladimíra Hrušky v 84. minutě. Matusznyho technické schopnosti chtěl trenér využít v záloze, naopak Strnad se stáhnul na stopera. Minutu po tomto pokynu se Kamil zmocnil míče a protančil se k vyrovnávací brance. "Mohli jsme vyhrát, ale bod nám sebral tanečník Matuszny," hodnotil zápas trenér Plzně Martin Pulpit. "Dnes nám to moc nešlo. Bod jsme vybojovali, vázla kambinace," posteskl si Vladimír Hruška.

Hruškův zázračný tah s Matusznym

Známý bouřlivák Pulpit po vyrovnání v posledních minutách ani příliš nezuřil. "Pane Bičíku, až položíte funkci, tak po vás ten archív převezmu. Už se na to těším," pokřikoval Pulpit na archiváře Bohemky pana Bičíka. Pulpit se netají zelenobílým srdcem, ovšem tentokrát stál na druhé straně barikády. "Musím být seriózní. Remíza je asi zasloužená. My jsme špatně začali, ale ještě do přestávky jsme měli rozhodnout o našem vítězství. Nedali jsme šance, což se nám po přestávce vymstilo," hledal plzeňský kouč příčiny ztráty dvou bodů. "Bál jsem se hlavně přímých kopů Třasáka a autů Strnada. To jsme nakonec uhlídali," dodal s tím, že kombinaci oběma týmům ztěžoval těžký terén.

Vladimír Hruška byl s bodem viditelně spokojen. "Prvních deset minut bylo výborných Pak se však projevila větší kvalita Plzně. Upozorňoval jsem hráče, že hosté budou chtít hned po přestávce rozhodnout, bohužel jsme po sérii standardek dostali gól, když Kolář podběhl míč. Musím klukům poděkovat za bojovnost. Bod doslova vyválčili a toho si cením," řekl Hruška na tiskové konferenci. Až po ní se pochlubil se svým zázračným tahem. "To jsem vám ještě neřekl, že toho Matusznyho jsem vysunul do zálohy minutu před tím gólem," sděloval na chodbě. "Takové kličky by měli dělat útočníci a ne záložník. V útoku nám právě taková drzost chybí. Dnes vázla i kombinace, mladým chyběla odvaha. Proto jsem třeba střídal Zinhasoviče, který minule odehrál výborné utkání a proti Plzni se mu tolik nedařilo," dodal Hruška.

Bohemka jen potvrdila skvělé závěry, kterými na podzim zaskočila už několik soupeřů. Doma s Kladnem rozhodl o vítězství Hanus v poslední minutě, s Pardubicemi vyrovnával Obermajer v nastaveném čase, v Prachaticích srovnal Matuszny tři minuty před koncem a teď proti Plzni pět minut před závěrečným hvizdem. V závěrečných minutách tak Klokani vybojovali pět bodů navíc. Nemalý podíl na tom mají i fanoušci, což přiznává i asistent plzeňského trenéra Roman Nádvorník. "Domácí fanoušci hnali celý zápas své fotbalisty dopředu, hodně jim pomohli. Tedy atmosféra, jaká v Plzni chybí," posteskl si na internetových stránkách Plzně.