Zachránil Bohemku a teď hurá na Moravu

Kamil Matuszny se, pro mnohé možná nečekaně, stal klíčovým hráčem Bohemians a jednoznačně aspiruje na titul hráče podzimu. Jeho povinností je bránit, ale v posledních dvou zápasech se ukázal i v útočné činnosti. "Za trenéra Hrušky mám více ofenzivních úkolů. Za Uhrina jsem se prakticky nedostal do vápna soupeře," vysvětluje Matuszny své ofenzivní choutky. V Prachaticích dal dva góly, proti Plzni se připomněl skvostným sólem. "Konečně jsem se po zranění rozehrál a podzim se mi vydařil," tvrdí spokojeně. Zda si v Bohemce zahraje i na jaře, netuší. "To tady nikdo neví. Odcházíme na dovolenou, snad nám dají vědět."

Zachránil Bohemku a teď hurá na Moravu

Jeho chvíle v zápase s Plzní přišla pět minut před koncem. Trenér Hruška ho poslal do zálohy a odtud "Matuška" vyrazil k plzeňské brance. "Byl to nějaký odražený míč. Před vápnem se dostal ke mně, ale moc jsem si ho předkopl, tak jsem šel do skluzu. Najednou okolo mě byli tři hráči Plzně a mně se podařilo míč prohodit mezi nimi. Pak už jsem postupoval k brance, ovšem před ní nikdo z našich nestál. Zkusil jsem to napálit a vyšlo to. Plzeňští si to srazili sami do brány," popisuje vyrovnávací branku, o kterou se tečí "zasloužil" Zakopal. Bohemka tak díky této trefě udržela neporazitelnost v Ďolíčku, která trvá už přes rok. V posledních pěti zápasech podzimu sice Klokani nevyhráli, ale vzhledem k těžkému losu uhráli vcelku přijetelné výsledky.

Matuszny je spolu s Lesákem nejlepším střelcem Klokanů se třemi brankami a to nastupuje na postu stopera. Podobně úspěšnou sezónu zažil před šesti lety. "Tehdy to bylo také ve druhé lize. Za podzim jsem dal čtyři góly, ale tenkrát jsme soupeře válcovali. Teď to je o poznání těžší," nabízí srovnání s postupovou sezónou 1998/99. Hráče čeká týdenní volno a příští pondělí se znovu sejdou. "Pojedu domů na Moravu. Na podzim jsem neměl čas se tam dostat, tak si teď ten týden užiju," přibližuje se plány. Na jaro zatím příliš nemyslí a situaci v Bohemce nijak nedramatizuje. "Však se to nějak vyřeší. Vedení nám dá určitě vědět, co s námi bude. Věřím, že tady nastoupím i na jaře."