Čekáme, nic jiného nám nezbývá

Budoucnost Bohemky už neovlivní jen funkcionáři klubu, ale musí se spolehnout na druhé. "Poté, co padla varianta Kristek, je už jediná možnost. Přestěhování opavského klubu do Prahy. Jsme teď v roli čekatelů, Valná hromada SFC Opava byla posunuta na 10. prosince, do té doby musíme čekat," říká výkonný ředitel Bohemians Michal Vejsada. Konkurz na současnou Bohemku je už prakticky neodvratný.

Čekáme, nic jiného nám nezbývá

Internetové stránky Bohemians se nebudou věnovat informacím ohledně obchodů s automobily Nissan, které přinesla média. Jedná se o záležitost, která nemá vliv na současnou situaci ani na současné vedení. Jedno vysvětlení k článku ve čtvrtečním Večerníku Praha však přeci jen nabízíme. "Pan redaktor se mě zeptal, jestli máme v kádru ještě nějaké hráče, kteří mají na ligu. Řekl jsem mu pětici Třasák, Matuszny, Lesák, Strnad, Obermajer a on do článku napsal, že toto kvinteto hned druhý den z Bohemky odejde. Rozhodně tomu tak není. Kluci normálně trénují a chystají se na sobotní zápas s Poštornou," vysvětlil Vejsada.

Vedení Bohemians nabídlo věřitelům z fotbalových kruhů možnost vyrovnání dluhů prodejem hráčů, zatím se to nesetkalo s velkým ohlasem. "Reagovaly jen Teplice. Asi to nedopadne se žádným věřitelem," myslí si Vejsada. V tom případě by Disciplinární komise ČMFS odečetla Bohemians 30. listopadu tři body a Klokani by klesli na poslední místo druholigové tabulky.

Konkurz se zdá být neodvratný. Správce konkurzní podstaty, ale nebude spravovat příliš velký majetek. Současné Bohemce patří jen hráči A týmu a mládežnické celky. Stadión, název, logo - nic z toho není v majetku akciové společnosti. Z konkurzu vede jediná cesta. Částečně očištěný klub musí někdo koupit a začít budovat nový tým. "Chtěli bychom, aby současná Bohemka dohrála druhou ligu pod názvem Bohemians B. To je naše přání," doplňuje Vesjada. To by znamenalo, že v první lize by nastupovali Bohemians (přejmenováná Opava) a ve druhé lize by fanoušci chodili na Bohemians B. "Áčko" by hrálo na některém pražském stadiónu pro první ligu, "béčko" by nastupovalo v Ďolíčku. To je vize současného výkonného ředitele klubu Michala Vejsady.