Do Počernic poprvé v neděli

Už se to blíží! Fanoušci Bohemians znovu uvidí svůj tým v akci. V neděli se na Tipsport cupu představí ve svém prvním utkání proti Jablonci. Příznivci Klokanů patří tradičně k ozdobám turnaje, proto se i Vy vypravte do Horních Počernic povzbudit svůj tým. <b>Zápas Bohemky s Jabloncem je v neděli, ale byl přeložen o hodinu později, tedy na 13:30.</b> Předpověď počasí je příznivá - teplota se bude pohybovat okolo pěti stupňů nad nulou. Na stadión Xaverova se dostanete nejlépe ze stanice metra Černý Most, odkud do Horních Počernic jede hned několik autobusů MHD.

Do Počernic poprvé v neděli

Ke vstupence dostane každý návštěvník program, ve kterém najdete i rozhovor s Miroslavem Obermajerem, kapitánem Bohemians. My Vám přesné znění rozhovoru nabízíme již nyní.

Krátce před Vánoci sváděla Bohemka - bez peněz i sponzorů - nejtěžší boj o svou existenci. Jak jste tuhle kritickou situaci vnímal?
"Myslím, že v jednatřiceti se už mohu počítat mezi zkušené hráče, takže mě hned tak něco nepřekvapí. V minulosti jsem už podobné starosti s klubem zažil. Hlavně jsem věřil, že všechno dobře dopadne a slavný klub nezanikne."

Jak se s tím vyrovnali mladíci, kterých je v kádru Klokanů spousta?
"No, někdy si náš čtyřlístek zkušených - Michal Lesák, Kamil Matuszny, Martin Třasák a já - skutečně připadal jako v mateřské školce. Během podzimu si okolnosti vynutily prodej opor a příchod nových fotbalistů z dorostu, kteří dostali příležitost zahrát si druhou nejvyšší soutěž, nabrat zkušenosti a zviditelnit se. Báli se, že Bohemka skončí a že ztratí šanci. Hodně jsme si o tom povídali."

Po podzimu se vaše mužstvo nachází na sestupové pozici. Dalo se vytěžit více bodů?
"Všichni, kdo znají obrovské problémy, jež klub dlouhodobě provázejí, potvrdí, že patnáct bodů znamená zázrak! Kdybychom odehráli soutěž s týmem, s nimž jsme absolvovali letní přípravu, byli bychom na špici tabulky. Vždyť jsme porazili všechny prvoligové celky, s nimiž jsme se utkali."

Úkol pro jarní část tedy zní jasně - záchrana!
"Pokud to ekonomická situace umožní, měl by se posílit kádr. Pak se nám to podaří."

Když se řekne Tisport cup, co se vám ze všeho nejdříve vybaví?
"Dvě věci. Příjemná - když jsme tenhle turnaj hned při jeho premiéře v roce 1998 s trenérem Vlastimilem Petrželou vyhráli. Smolná - když jsem se před třemi lety nešťastně srazil se spoluhráčem Martinem Horákem a on skončil s otřesem mozku."

Bilance Bohemians na Tisport cupu
1998 - 1. místo
1999 - vyřazeni ve skupině (3. místo ve sk. B)
2000 - 3. místo
2001 - 3. místo
2002 - 2. místo
2003 - 2. místo
2004 - 8. místo