Hráči budou možná prodáni v dražbě

Posledních devět hráčů zbývá ve vršovickém Ďolíčku. Zbytek kádru Bohemians je již rozprodán a vidina dohrání soutěže se rozplývá. „Když se do poloviny února nenajde zájemce o klub, tak vás budu muset všechny prodat, třeba formou dražby,“ řekl v pátek hráčům správce konkursní podstaty Vladimír Huml. Trenéru Vladimíru Hruškovi zbylo jen devět hráčů, z toho tři brankáři. Raba, Kolář, Rodinger, Prošek, Zahradník, Vyskočil, Janák, Hanus, Třasák. Ostatní z podzimního kádru si do konce ledna našli angažmá v jiném klubu.

Hráči budou možná prodáni v dražbě

Motivace hráčů, kteří vydrželi a věřili v lepší zítřky, znovu poklesla. Klub jim dluží částky v řádu statisíců, ale s největší pravděpodobností se jich nedočkají. „Pan Huml nám řekl, že se máme přihlásit k soudu jako věřitelé a budeme zaneseni do pořadníku. Až se všechno na Bohemce rozprodá, tak vybranou částku rozdělí mezi všechny věřitele. Na nás asi moc nezbude,“ myslí si gólman Bohemians Pavel Raba. Moc dobře ví, že dluhy Klokanů dosahují čtyřiceti miliónů, na což ani rozprodání veškerého majetku akciové společnosti nebude stačit.

15. února se rozhodne, zda Bohemians odebere fotbalový svaz profesionální licenci. S největší pravděpodobností se tak stane a hráči budou rázem bez profesionálních smluv, a budou tak moci odejít i mimo přestupní termín. „To je naše jediná naděje. Nechci, aby fotbal na Bohemce skončil, ale pro nás pro hráče je zrušení profesionálních smluv poslední nadějí. Jinak těžko uživíme rodiny,“ říká gólman Raba, který už v následujícím týdnu ani nebude z Pardubic dojíždět na tréninky, protože ušetřené peníze za benzín se mu ještě náramně hodí.