Skončil poslední trénink. Zavíráme.

Naposledy se sešli zbylí hráči Bohemians na společném tréninku. Trávník stadiónu ve Vršovicích je pokrytý sněhovou dekou bez jediné stopy. Před vraty postává dvojice starších pánů. "Tak dneska naposledy, to je škoda," říkají jeden druhému a pomalu kráčí na hlavní tribunu, aby viděli poslední trénink fotbalistů Bohemians. Ti ale na z kabiny už na trávník nevyběhnou. Místo fotbalu si na rozloučenou jdou zahrát turnaj ve squashi. Současná Bohemka končí, hráči se vidí naposledy. "To je hrozný,co...," říká masér Vladimír Hric, který bezmocně sedí na masérském stole.

Skončil poslední trénink. Zavíráme.

Na poslední trénink dorazila jen hrstka hráčů z podzimního kádru. Kolář, Rodinger, Zahradník, Janák, Vyskočil, Třasák. Více už trenérovi Vladimíru Hruškovi nezbylo. Rozhodnutí krátce před desátou hodinou zní jasně - dneska se běhat nebude. "Kluci si udělali vlastní program," říká rezignovaně trenér Hruška. "Zaplatíme si squash a dáme si turnaj," doplňuje brankář Štěpán Kolář. Krátce po desáté na stadión dorazil i správce konkurzní podstaty Vladimír Huml. V kanceláři ho navštěvuje poslední kapitán Martin Třasák. Jejich rozhovor trvá dvacet minut. "Pan Huml řekl, že máme vzkázat klubům, které o nás mají zájem, aby se u něj přihlásily a on dá přednost nejvyšší nabídce. V jeho zájmu je prý vše co nejrychleji zlikvidovat dokud to má nějakou hodnotu," popsal rozhovor jednatřicetiletý obránce. Hráči už nemají profesionální smlouvy, ale tzv. neamatérské, což ale podle výkladu fotbalového svazu znamená, že kluby za ně musí zaplatit odstupné. "To pro nás může být konec. Kdo si teď koupí hráče, který několik měsíců nehrál. Nás teď vezmou jedině zadarmo. Čtyři měsíce jsme neměli výplatu a teď musíme čekat, co s námi provede správce. Jsem bez koruny, vždyť já nemůžu dojíždět ani do Prahy," nastínil svoji nelichotivou situaci gólman Pavel Raba.

Hráči se v dalších dnech budou scházet neorganizovaně a budou si udržovat kondici. "Jsem připraven vést přípravu až do posledního muže. Klub opustím až jako poslední," přiznal trenér Hruška. Chmurné dopoledne ve vršovickém ďolíčku rychle končí. V půl jedenácté už je kabina prázdná. Symbolicky se zastavily i hodiny uprostřed kabiny. "Ty už nejdou čtvrt roku," dodává s hořkým úsměvem útočník Jaroslav Janák. Na Bohemce se zastavil čas. Na jak dlouhou dobu, ptají se fanoušci. Odpověď nikdo nezná.