Poslední hráči opouštějí Bohemku

Všichni doufají a věří, že Bohemka začne v létě hrát třetí ligu. Také redakce Virtuálního ďolíčku věří v návrat dobrých časů a společně s Vámi fanoušky podniká kroky k naplněných těchto cílů. V příštím týdnu Vám nabídneme konkrétní projekt, jak přispět na obnovu naší Bohemky. Ve Vršovicích stále dějí zajímavé věci, i když správce konkurzní podstaty Vladimír Huml je na týdenní dovolené. Zbylí hráči si hledají angažmá, protože už je jisté, že se na Bohemce minimálně půl roku nebude hrát fotbal. "Ve středu nepřišel nikdo na trénink. Kluci jsou různě na zkouškách v jiných klubech," řekl trenér Vladimír Hruška. Hráči se musí uživit, od listopadu 2004 nedostali výplatu. "Já jsem začal pracovat v rodinné restauraci, ale angažmá stále sháním. Kdyby Bohemka od léta znovu hrála, jsem okamžitě připraven pomoci," prohlásil brankář Štěpán Kolář.

Poslední hráči opouštějí Bohemku

O situaci v Bohemians jednal i středeční výkonný výbor ČMFS. Nejaktuálnější se zdá být otázka právě kolem zbylých hráčů, kteří už nestihli přestoupit před vyhlášením konkurzu. Oficiální server ČMFS fotbal.cz k tomuto tématu píše:

Výkonný výbor ČMFS na svém dnešním zasedání přijal opatření, kterým umožní současným hráčům A týmu FC Bohemians Praha dále vyvíjet svou sportovní činnost. Klub je v konkurzním řízení a současný stav jim toto, kvůli odebrání profesionální licence a vyloučení družstva ze druhé ligy, neumožňuje.  Profesionální smlouvy hráčů byly vyřazeny z evidence ČMFS, a fotbalisté tak mají statut amatéra. Přestupní termín pro amatéry končí ke dni 6. dubna. "Existují tři možnosti, jak situaci řešit. Pokud se všechny zainteresované strany domluví, je možno přestup běžně realizovat na základě přestupního řádu pro neprofesionální fotbalisty," naznačil ředitel Legislativně právního oddělení Petr Doležal. "Druhou možností je, na základě rozhodnutí Výkonného výboru ČMFS, že hráč může bez souhlasu správce konkurzní podstaty v souladu s článkem 14 odstavcem 6 přestupního řádu pro neprofesionální fotbalisty odejít na půlroční hostování, bude mu tak umožněna sportovní činnost a bude zhodnocována jeho sportovně majetková hodnota. Třetí variantou je přestup hráče opět bez souhlasu správce konkurzní podstaty za tabulkovou cenu dle přestupního řádu pro neprofesionální fotbalisty (300 000 korun do první ligy, pro druhou ligu by hráč byl za 225 000 - pozn red.)," doplnil Doležal. "ČMFS musí chránit všechny své členy a účastníky soutěží, tedy i hráče tak, aby mohli vyvíjet sportovní činnost. Nicméně je v zájmu ČMFS respektovat i zájem správce konkurzní podstaty FC Bohemians Praha, a.s."

Virtuální ďolíček zjišťoval aktuální stav. Brankáři Pavel Raba a Štěpán Kolář zatím nového zaměstnavatele nenašli. "Musím se živit, tak pracuju. Připravuji se sám, na tréninku jsem od začátku března nebyl," řekl Štěpán Kolář. Třetí z gólmanské party, sedmnáctiletý Dominik Rodinger je na zkoušce v Teplicích. "Jsem na týdenních testech. Vše vyřizuje můj manažer Vandas, který bude vést i případná jednání o odstupném," poznamenal Rodinger. Záložník František Hanus se připravuje doma na Moravě a čeká, zda se mu podaří sehnat angažmá. V Praze našli útočiště Jaroslav Janák a Tomáš Zahradník. Oba trénují na Střížkově. "Čekáme, jak se dohodnou kluby. Ještě jsme nepřestoupili," prohlásil Janák. David Vyskočil zamířil do nižší soutěže v okolí Kolína, Ladislav Prošek se chce upsat Vansdorfu. Poslední kapitán Bohemians obránce Martin Třasák má zájem odejít do Vítkovic, kde se už také s druholigovým týmem připravuje. Z těchto hráčů zatím nikdo definitivně neopustil Bohemians, případné odchody by se měly uskutečnit v průběhu příštého týdne.