Rajnoch odpustí dluhy! Děkujeme!

Záchrana Bohemky leží i na bedrech bývalých hráčů. Klokan srdcem, bojovník a neúnavný rváč Jan Rajnoch se ozval sám, nikdo ho nevyzýval. Jeho vzkaz utvrdil fanoušky ve víře, že se vše v dobré obrací. „Pokud se fanoušci budou podílet na budoucnosti Bohemky, zřeknu se svých veškerých nároků, které uznala arbitrážní komise. To znamená, že odpustím dluh sto tisíc korun a jsem připraven i finančně podpořit družstvo fanoušků. Celý projekt si ale samozřejmě prostuduji, nechci odpouštět dluh někomu, kdo ho způsobil. Pokud do toho půjdou fanoušci, mají moji důvěru,“ řekl Jan Rajnoch. „Chtěl bych vyzvat i ostatní fotbalisty, kterým Bohemka dluží a je to pro ně jen trochu únosné, k podobnému kroku. Fanoušci si to zaslouží. Jsou to jediné, co má Bohemka a díky nim snad klub přežije. Pomozme jim všichni.“

Rajnoch odpustí dluhy! Děkujeme!

„Rajny“ v současnosti působí ve Slovácku a pravidelně nastupuje v Gambrinus lize, přesto pro něj částka sto tisíc korun představuje velkou sumu. „Znamenalo to pro mě v Bohemce i v současnosti několik měsíčních platů. Je to pro mě velká částka, ale přežiji bez ní. Naopak Bohemce by to mohlo pomoci a pokud se přidají i ostatní, klub to snad zachrání,“ prohlašuje Rajnoch. Celkové fotbalové dluhy Bohemians činí 15 miliónů korun. Největším věřitelem jsou Pardubice. Za brankáře Pavla Rabu jim Bohemka dluží přes šest miliónů. Právě dohoda s věřiteli je jednou z podmínek pro záchranu klubu.

Třiadvacetiletý Jan Rajnoch v Bohemians působil jen jeden rok, přesto si vybojoval i kapitánskou pásku. Stal se miláčkem ochozů i nejlepším střelcem. „Ten rok si budu pamatovat do smrti. Byly to nádherné měsíce," řekl 9. prosince 2003 při svém odchodu na Moravu. Rajnoch přišel do Bohemians z Xaverova, kde byl na hostování jako kmenový hráč Sparty. Za Bohemku odehrál čtrnáct prvoligových zápasů a dal v nich dva góly. Ve druhé lize se pak v dresu s klokanem objevil jedenáctkrát a dokázal se trefit sedmkrát. Fanoušci Bohemians ho v anketě na těchto internetových stránkách vyhlásili nejlepším hráčem zelenobílých za podzim 2003.