Srdcem jsem byl na Bohemce, říká Obr

Kdo jiný by měl být symbolem návratu fotbalu do vršovického Ďolíčku než Miroslav Obermajer. V šesti letech poprvé oblékl zelenobílý dres. Když jeho milovaná Bohemka krachla, odešel do Českých Budějovic, ale moc dlouho na jihu Čech nevydržel. "Srdcem jsem byl pořád na Bohemce. Ten klub, to je můj osud. Jsem rád, že se vracím. Je mi jedno, že je to ČFL, prostě je to Bohemka. I proto podepisuju smlouvu na tři roky. Potom tady zůstanu třeba jako trenér," plánuje jednatřicetiletý stoper.

Srdcem jsem byl na Bohemce, říká Obr

Z Bohemky nidky nepřestoupil. Pětadvacet let v jednom klubu, jen pár krátkých hostování. To byl fotbalový život Miroslava Obermajera. Až zimní trable Klokanů ho přinutili změnit prostředí. Hledal obživu, našel ji na jihu Čech, ovšem ani návrat do ligy mu příliš radosti nepřinesl. "Zranil jsem se a navíc jsem nedostával tolik příležitostí. A ještě ke všemu jsme sestoupili," přihazuje argumenty, proč považuje angažmá v Českých Budějovicích za nepovedené.

I proto moc rád zvednul telefon, když mu volal ředitel Bohemians Jiří Steinbroch. "Byl jsem šťastnej. A především jsem nadšený z jednání nového vedení. Pan Steinbroch splnil vše, co slíbil. V Bohemce jsem si zvykl být opatrný, proto ještě neskáču do stropu, ale vypadá to výborně. Zvláště, když vidím, jaká se tady sešla parta. Dalibor Slezák, Tomáš Freisler - jako za staré dobré Bohemky. S nimi jsem tady prožil nejkrásnější léta, tak doufám, že se to vrátí," vzpomíná bývalý kapitán Bohemians. "Návratem do Bohemky jsem potěšil i manželku. V Českých Budějovicích jsem měl sice byt, ale rodina zůstala v Praze a málo jsme se viděli. Teď už je všechno zase v nejlepším pořádku," pochvaluje si Obr skvělé rodinné zázemí.

Jeho místo bude tradičně ve středu obrany. Na tomto postu odehrál i polovinu prvního tréninku. "Měl jsem měsíc dovolenou, což je hodně dlouhá doba. Ještě se musím dát trochu dohromady a vše bude v pohodě. Těším se na fanoušky, těším se na zápasy. Už vidím, jak tady bude na první utkání plno," zasní se Miroslav Obermajer a podívá se směrem pod světelnou tabuli, do míst, kam chodí kotel zelenobílých fanoušků. 7. srpna proti Slavii se snad jeho přání splní.