Nováček soutěže - Jablonec B

Ještě minulou sezónu dělily sobotní soupeře dvě soutěže, Bohemka hrála druhou ligu, Jablonec B hrál v divizi. Teď se oba týmy potkají ve 2. kole ČFL. V úvodním zápase nové ročníku Severočeši remizovali v domácím prostředí s Karlovými Vary 0:0. Do Českého Dubu, kde hrají své domácí zápasy, dorazilo 200 diváků, tentokrát se dá očekávat mnohem vyšší návštěva. Zápas začíná v sobotu v 10:15. "Pro Jablonec je postup do béčka do ČFL historickým úspěchem, jsem zvědavý, jak se s tím vypořádají. Možná se přijdu podívat," hlásí Zdeněk Šenkeřík, současná hvězda Jablonce, která v minulosti působila v zelenobílém dresu Bohemky.

Nováček soutěže - Jablonec B

Klokani se nemusejí bát, že by na ně nastoupily posily z A týmu Jablonce. Elitní Radův výběr hraje v neděli doma proti Olomouci. "Obvykle chodí z béčko hrát tak tři hráči. předpokládám, že tentokrát tam půjde brankář Zelenka a Kotyza s Hubrem. Tato trojice obvykle posiluje rezervu. Jinak všichni hrajeme jen za áčko, protože máme osmnáctičlenný kádr a to je tak akorát," osvětluje Šenkeřík vztahy mezi A týmem a rezervou. Jablonecký útočník si za rezervu zahrál v minulé sezóně. "Byl jsem zraněný a chodil jsem se za béčko rozehrát, v sobotu se ale na hřiště určitě nechystám. Možná se přijdu podívat, chtěl bych vidět i Bohemku v akci," vyznává se z lásky ke svému bývalému klubu a dodává. "Sleduju internet. Je úžasný, kolik přišlo lidí na první utkání. Díval jsem se na fotky na internetu, prostě paráda."

Jablonecké béčko vede trenér Jiří Hloušek, bratr o dvanáct let staršího Josefa Hlouška. „V divizi jsme sehráli spoustu krásných utkání a povedlo se nám přispět k úspěšné sezóně jabloneckého klubu. Slavit ale už nesmíme. Je dobře, že béčko bude hrát třetí nejvyšší soutěž, i když příprava probíhá ve složitějších podmínkách,“ říká ambiciózní kouč jabloneckého klubu. "Je to hodně moderní kouč. Když jsem tam hrál, vždycky jsme se doma snažili o útočný fotbal. V rezervě Jablonce je hodně malých hráčů, prosazují se technicky a rychlostně," popisuje Šenkeřík styl našeho sobotního soupeře. "Přes léto ale přišlo několik dorostenců. Navíc odešel do Bohemky Petr Jiroušek, to byl tahoun týmu a je to velká ztráta," dodává populární "Šenky".

Nejzkušenějším hráčem Jablonce B  a zároveň kapitánem je muž s číslem sedm - Jiří Vágner. Ten patřil k nejlepším i v prvním kole proti Karlovým Varům. Už se těší na záložníka Jirouška a připravuje i prémii pro spoluhráče za pokoření Bohemky. "Ano už se na něj moc těším a popichovat se v týdnu jistě budeme. Asi něco vypíšu. Co? Chlebíčky jako vždy. Dá se očekávat, že s Bohemkou přijede mnoho diváků, takže bude mít zápas i skvělou kulisu," říká Vágner.

Sestava Jablonce B z 1. kola ČFL: Bočok - Selinger, Vrabec, Huber, J.Krejčí - Kotyza, Jindřišek, J.Vágner, Štálík (72. Hozda) - Mičkal (81. Bohatý), Grubhoffer.