Vyskočila bych teď vyhodil, zlobí se Busta

Do konce utkání s Karlovými Vary chybělo šest minut, tlak Bohemky vrcholil, ale přišla krutá rána. Útočník David Vyskočil na polovině hřiště zbytečně kopl do soupeře po odpískání a sudí Navara ho vyloučil. "Byla to hloupost," přiznal po zápase Vyskočil. "Kdybych se měl rozhodovat teď, tak ho vyhodím z týmu. Ještě to budeme rozebírat zítra," zlobil se trenér Zbyněk Busta. Hráče čeká v pondělí dopoledne podrobný rozbor utkání. Bude to možná stejné peklo, jako v neděli v podvečer přichystali na stadiónu fanoušci Bohemky. Tentokrát ale v podání jediného muže - trenéra Zbyňka Busty.

Vyskočila bych teď vyhodil, zlobí se Busta

Útočník David Vyskočil se stejně jako v předchozích zápasech dostal na hřiště až ve druhém poločase - v 65. minutě vystřídal útočníka Strnada. Na hřišti ale vydržel jen osmnáct minut. V době, kdy hosté sbírali jednu žlutou kartu za druhou, oslabil svůj tým zbytečným vyloučením. "Vracel jsem se na vlastní polovinu, dobíhal jsem soupeře. Ten jejich hráč v souboji se mnou přifilmoval pád a rozhodčí to odpískal. Když ležel na zemi tak jsem do něj špičkou kopačky dloubnul a řekl jsem mu: "Dělej, vstávej!" Začal řvát a sudí to viděl, tak mi dal červenou," popisuje svoji černou chvilku dvacetiletý fotbalista. Rozhodčí Navara podobně situaci vylíčil i v zápise o utkání. "Napsal tam zdůvodnění, že to bylo kopnutí do hráče bez míče po odpískání," poznamenal obránce Bohemans Tomáš Freisler, který jako kapitán zápis podepisoval. 

Vyskočil zamířil ihned do kabin, kde prožil zbytek zápasu. "Podle pravidel nesmím být na hřišti, tak jsem jen seběhl schůdky, stejně tady byla všude zamčeno. Čekal jsem na chodbě a doufal jsem, že vyrovnáme. Každou šanci jsem poznal podle reakcí diváků, to nešlo neslyšet," líčil své okamžiky po vyloučení. Vyskočil se stal prvním hráčem Bohemky, který byl letos vyloučen. I pro něj je to osobní premiéra. "V mužích jsem ještě nikdy nebyl vyloučen. Je to poprvé. Za vlastní blbost mi dal rozhodčí červenou kartu naposledy ve starších žácích, kdy jsem zakopl balón," vzpomíná dvacetiletý fotbalista.

Vyskočila může vyloučení přijít pěkně draho. Hrozí mu až několika zápasový distanc, pokuta od klubu a dokonce i vyloučení z kádru. "Kdybych měl odpovědět teď, tak je to na vyhození. Ještě si to musím nechat uležet do rána, ale s takovým hráčem se asi musím rozloučit. To není možný, aby tohle udělal," řekl pár minut po utkání trenér Zbyněk Busta. "Vím, byla to moje velká hloupost," kaje se Vyskočil, který byl do týmu zařazen až dodatečně po začátku sezóny poté, co se v poháru zranil útočník Vojtíšek.