Poslední vzpomínka na Krč

Fanoušci Bohemians si ještě určitě pamatují svoji poslední cestu do Krče. V srpnu 1998 totiž Bohemka zavítala na hřiště tehdy třetiligového týmu ve 2. kole Poháru ČMFS a překvapivě neuspěla. V normální hrací době Petrželovi svěřenci remizovali 2:2, v penaltovém rozstřelu však úplně vyhořeli a prohráli 1:4. Bohemians v úvodním pohárovém kole vyřadili SK Kladno, ale hned poté ze soutěže vypadli. Přinášíme Vám reportáž deníku Sport ze dne 10. září 1998.

Poslední vzpomínka na Krč

SPARTA KRČ - BOHEMIANS 2:2 (1:1), na penalty 4:1

O velké překvapení se postarali fotbalisté Krče, kteří po nerozhodném výsledku vyřadili favorizované Klokany v penaltovém rozstřelu! Hráči Bohemians měli sice po celé utkání převahu, vypracovali si více šancí, ale střelecky se jim nedařilo. Vedení se ujali po půlhodině brankou z penalty, kterou po faulu Bezpalce na Slezáka proměnil Grund. Domácí tato branka nezaskočila, naopak povzbudila a do šatny po přihrávce Vl. Šimra Kocián bombou vyrovnal - 1:1.

Po přestávce opět hosté tlačili, domácí statečně odolávali, až přišel neuvěřitelný závěr utkání. V 89. minutě po trestném kopu Grunda Janeček hlavou dostal hosty do vedení, ale to ještě nebylo vše. V samém závěru Grund fauloval Kociána, Duda z penlaty vyrovnal a postaral se o penaltový rozstřel, v němž byli úspěšnější domácí v poměru 4:1. Po utkání mladí fanoušci hostů neunesli tíhu vyřazení svého mužstva a fyzicky napadli rozhodčího Michla.

Branky: 34. Grund z pen. 0:1, 44. Kocián - 1:1, 89. Janeček - 1:2, 90. Kocián z pen - 2:2.
Penalty:
Krč - Duda, Samuel, Kletečka, Bezpalec (všichni dali)
Bohemians - Grund (dal), Návrat, M. Petrouš (nedali)
Sestava Bohemians: Chadima - Kamenický - M.Petrouš, Obermajer, Grund - Matuszny (69. Hevessy), Nikl, Vašíček, Janeček - Slezák, Zdráhal (42. Návrat). Trenér Vlastimil Petržela.