Nová útočná dvojice: Slezák - Machuta

Tomu se říká kariéra - Robert Machuta ve středu vyběhl v dresu kladenského béčka proti Bohemians v přípravném zápase. Klokanům dal dva góly a vedení vršovického klubu ho ihned povolalo do svých řad. V neděli večer už útočník vyběhl vedle Dalibora Slezáka v základní sestavě. V utkání proti rezervě Teplic odehrál 61 minut, poté ho vystřídal Miloslav Strnad. "Premiéra byla perfektní, lidi neuvěřitelný, jen mě mrzí, že jsem nedal gól," prohlásil po utkání Robert Machuta.

Nová útočná dvojice: Slezák - Machuta

Angažmá v Bohemians je pro Roberta další dárkem k devatenáctým narozeninám, které oslavil v sobotu. Ze základní sestavy vytlačil Strnada a vyplnil přání trenéra Busty, který ke Slezákovi hledal rychlostní typ útočníka. "Machuta naše představy splňuje, myslím, že hru oživil. Je to hráč, který tady scházel," pochvaluje si trenér Zbyněk Busta. V útoku se teď zvýšila konkurence. Trest vypršel Vyskočilovi, Busta má k dispozici dále Slezáka, Strnada a nově i Machutu. Na marodce je ještě Vojtíšek.

V současnosti to vypadá, že v základu bude nastupovat dvojice Slezák - Machuta. "Dalibor je vynikající útočník, každý balón prodlouží za sebe. Ještě si na sebe musíme zvyknout, příští týden už to bude lepší," slibuje Machuta. Nová útočná dvojice se mohla prezentovat gólem, ale Slezák neproměnil velkou šanci. "Byla to tisíciprocentní možnost. Myslel, že mi to půjde na levačku, šel jsem do skluzu a balón jsem přeběhl. Přihrávka byla výborná. Bohužel to ovlivnilo zápas," poznamenal Slezák.