Nejhorší zranění má za sebou, je zpátky

Většinu fotbalové kariéry má ještě před sebou, už teď si ale prožil pořádná muka. Devatenáctiletý útočník Martin Vojtíšek si hned v prvním soutěžním zápase sezóny přetrhal vazy v rameni a na fotbal musel zapomenout. "Bylo to zatím nejhorší zranění v mém životě." Všichni si jeho start do sezóny pamatují, v Čelákovicích přišel na hřiště až v závěru a postaral se o vyrovnání na 2:2. Pak se ale zranil a 91 dní nehrál zápas. Až v neděli s Břevnovem. "Škoda, že to dneska takhle dopadlo. Na hřiště jsem se moc těšil," řekl po utkání zklamaný útočník.

Nejhorší zranění má za sebou, je zpátky

V 63. minutě vystřídal na hrotu Strnada. Několikrát se snažil probít přes soupeřovi obránce, ale do zakončení se nedostal. "Sám na sobě cítím, že výpadek byl dlouhý, nebylo to dobré. Zatím trénuji měsíc, fyzicky už se cítím v pohodě, ale herně to bude ještě nějaký čas trvat," říká vytáhlý útočník. Už dvakrát seděl při utkání na lavičce, napotřetí se konečně dostal na hřiště. Strach už neměl, do soubojů chodil naplno. "Podvědomě jsem se bál prvních čtrnáct dní na tréninku, kluci mně říkali, ať jsem opatrný. Teď už je to bez problémů, neuhýbám, jdu do toho naplno," prohlašuje Martin Vojtíšek.

Na utkání s Břevnovem se byli podívat i jeho rodiče. Odcházeli zklamáni, stejně jako další tisíce příznivců Bohemky. "Bylo to jen o bojovnosti, fotbal dneska neměl příliš prostoru," poznamenal Vojtíšek, který je v Bohemians na ročním hostování ze Sparty. V dalších podzimních zápasech už bude připraven nastoupit. Trenéru Bustovi se tak rozšířil výběr útočníků: Strnad, Slezák, Kocourek, Vojtíšek, Machuta. To je pětice, ze které se jen dva dostanou do základní sestavy. Robert Machuta se proti Břevnovu nevešel ani střídačku a zůstal na tribuně. "Jsem zdravotně v pořádku, jen jsem nebyl nominován k zápasu," řekl Machuta redaktorovi Virtuálního Ďolíčku Zdeňku Zvolskému.