Kuchař: Jsme lidi, tak se nějak domluvíme

Když v sedmnácti letech poprvé v dresu Bohemians nakoukl do první ligy, byla mu předpovídána velká budoucnost. Hned v první sezóně odehrál sedmadvacet zápasů a uchvátil fanoušky svými kouzly. Po třech letech v Bohemce po něm sáhla Slavia a Tomáš Kuchař se stěhoval o dvě tramvajové zastávky vedle. Pak se na něj sesypal hněv příznivců zelenobílých, když v prvním zápase sezóny v roce 1999 nafilmoval v Ďolíčku pět minut před koncem utkání pád v pokutovém území a slávista Horváth po následné úspěšné penaltě ukazoval fanouškům odhalenou zadnici. Tomáš Kuchař je teď po osmi letech zpátky v zelenobílém a v neděli ho už zase vítal bouřlivý potlesk. "Bylo to fantastické," usmíval se devětadvacetiletý záložník po výhře nad Strakonicemi.

Kuchař: Jsme lidi, tak se nějak domluvíme

Už při rozcvičce před zápasem se z kotle ozývalo Kuchařovo jméno. Fanoušci přivítali svého miláčka velkolepě - přišlo přes pět tisíc lidí. Kuchař zažil skvělou atmosféru v opačném gardu. "Dosud jsem chodil do hlediště, teď jsem byl poprvé na hřišti. Bylo to vynikající," říkal Kuchař po utkání, když se loučil se širokým zástupem příbuzenstva. Svůj výkon Kuchař příliš hodnotit nechtěl. "O tom nemá cenu se bavit. Ještě to zdaleka není to, co bych si představoval," kritizoval sám sebe. Ani trenér Zbyněk Busta novou posilu nešetřil. "U Tomáše je to o herní praxi, já si ho pamatuju úplně jinak. Určitě je přínosem pro tým, ale přes zimu ho čeká hodně tvrdé práce, aby byl zase Kuchařem. Zatím je to jen poloviční Kuchař," prohlásil Busta.

Kuchař se s vedením Bohemians 1905 domluvil na poslední dva podzimní zápasy. Nastoupil ve Varnsdorfu a doma proti Strakonicím. Sice žádný gól nedal, ale proti Strakonicím připravil úvodní branku pro Dalibora Slezáka. "Ukázala se Kuchťova chytrost. Mrknul jsem na něj, střetli jsme se očima a dal mi to parádně," pochvaloval si nejlepší střelec Bohemians. "Ještě jsem se s ostatními hledal. Dalibor je zkušenější než další mlaďoši. Když si ukáže, snažím se mu to tam dát," popisoval situaci ze 13. minuty Tomáš Kuchař.

Vedení Bohemians 1905 teď jedná o dalším angažmá tvořivého záložníka, který má za sebou nepodařené působení v polském Štětíně. Kuchař bude nyní s Bohemkou vyjednávat o podmínkách nové smlouvy. "Teď to záleží na panu Steinbrochovi a na mně. Z mé strany je tady určitě zájem, nehledám nic velkého. Jsme rozumní lidé, tak se nějak nějak domluvíme," říká Kuchař, který má na svém kontě 198 ligových startů. K dvoustému ligovému zápasu by mohl nastoupit v zelenobílém dresu - to je sen Tomáše i všech fanoušků Bohemians.