Tomáš Freisler zkouší štěstí v Rakousku

Byl nejodvážnější se všech - jako první podepsal smlouvu ve znovuzrozené Bohemce. Všichni čekali na prvního dobrovolníka, nikdo nevěděl, zda vršovická Bohemka bud eopravdu fungovat. Pak to s dalšími hráči šlo lépe, takže i za tuto odvahu patří Tomášovi dík. Na začátku nové sezóny mu budou fanoušci asi děkovat znovu, tentokrát při rozlučce. Pokud se vyplní předpokládaný scénář, šestatřicetiletý obránce v Bohemce skončí. "Přišlo to otk dříve, než jsem čekal," říká Tomáš Freisler. Trenér Zbyněk Busta mu totiž oznámil, že s ním pro další sezónu nepočítá. "Každý hráč by měl znát svůj strop a myslím, že u Tomáše to už na druhou ligu není," zdůvodnil své rozhodnutí trenér Busta.

Tomáš Freisler zkouší štěstí v Rakousku

Tomáš Freisler se už neobjevil na pátečním srazu mužstva před letní přípravou. "Po sezóně jsme měli s trenérem individuální pohovory. Tam mně oznámil, že by chtěl omladit kádr a pokud si něco najdu, že mi nebudou bránit. Mám v Bohemce ještě rok smlouvu," popisuje současný stav Tomáš Freisler. "Byl jsem trochu překvapen. Myslel jsem si, že tady ještě ten rok odehraji. Cítím se pořád dobře, věřím, že bych to ještě zvládnul," dodává Freisler.

Tomáš ještě nechce končit s fotbalem, a tak se vydal do Rakouska. "Už jsem tam byl o víkendu, ale ještě nemůžu hrát, protože mám problémy s přitahovačem, který jsem si poranil na konci sezóny. Pořád vyklusávám. Do Rakouska pojedu znovu na konci týdne, tak uvidíme, jak to dopadne," říká o své možné budoucnosti kapitán Bohemians. "Je to nižší regionální soutěž, takže nic převratného."

Odchod Tomáše Freislera ještě není definitivní věcí, ale s největší pravděpodobností ho v zelenobílém dresu už neuvidíme. Nicméně na Bohemku kvůli tomu určitě nezanevře. "Když jsem tady podepisoval smlouvu s panem Steinbrochem, tak jsme se bavili o tom, že bych tady po konci kariéry mohl pracovat v klubu. Bohužel jsem nečekal, že to přijde už po prvním roce," doplňuje další možnost svého budoucího působiště Tomáš Freisler. V příštím týdnu by se mělo o jeho budoucnosti rozhodnout, na stránkách Virtuálního ďolíčku se dozvíte další podrobnosti.