Kostelník po premiéře: Jsem spokojen

Petr Kostelník zažil úspěšnou premiéru na lavičce "B" mužstva Bohemians, když Klokani porazili českobudějovické Dynamo 2:1. Kostelník si myslí, že "jeho" tým bude osvěžením pro divizní skupinu B a věří mladým hráčům, na které bude bývalý vynikající brankář hodně spoléhat. "Já sice tohle mužstvo neberu jako béčko, ale každopádně to byla moje premiéra na lavičce tohohle mančaftu, takže já si toho vítězství velice vážím, stejně jako si vážím každé výhry i v tréninku. Kluci se musí naučit vyhrávat a hrát fotbal, to je teď to nejdůležitější," říká po své první odkoučované vítězné premiéře Petr Kostelník.

Kostelník po premiéře: Jsem spokojen

V zápase "svých" svěřenců, i přes poměrně jasnou převahu a konečné vítězství, našel negativum:
"Nemuselo to skončit pouze 2:1, byla tam další spousta šancí až na 8 golů škoda, že jsme je neproměnili. Na druhou stranu už to, že si ty šance vypracujeme, je velké pozitivum. Když se na to koukám zpětně, mohlo tam alespoň ještě něco spadnout, alespoň dva góly, gólman Budějovic vychytal několik šancí. Je to smůla, ale máme ještě čas tyto nedostatky dopilovat."
Posléze populární Kosťa pochválil výběr soupeře, pro první přátelské utkání "B" týmu:" Zápas byl velice dobře vybraný s výborným soupeřem. Ve středu hrajeme přátelské utkání na Spartě a tam věřím, že to bude ještě lepší a také věřím, že jsme na divzní skupinu dobře připravení a doufám, že budeme osvěžením soutěže jako takové."
Kostelník pochválil všechny hráče, ale ač to dělá z principu nerad, dva z nich musel vyzdvihnout: "Kluky musím pochválit za jejich přístup k utkání, opravdu se mi to líbilo a zároveň musím vychválit dva hráče - Martina Kotyzu, ten sehrál velmi dobré utkání a Daniela Kocourka ve druhém poločase. Kocourek odehrál ze svého pohledu velice dobrou partii. Oba dva jmenovaní prokázali, že jsou velkou perspektivou pro Bohemku. Myslím si, že tady bylo na přípravu dost lidí a těm se musel jak herní projev, tak i vývoj zápasu líbit a museli být spokojení. Já jsem spokojen."

Trenér Kostelník zlehka porovnal oba poločasy a přestože druhá půle skončila vítězstvím 2:0, tak si správně všiml, že v prvním dějství se hrál daleko svižnější fotbal: "První půli to bylo jasně lepší, trošku v tom zahrálo svojí roli počasí, ale nemůžeme mu přikládat velkou váhu, protože kluci si na to již dostatečně zvykli, trénujeme v tom tři týdny, problém bych v tom neviděl."

Na Petrovi Kostelníkovi je jasně vidět, jak moc se mu zamlová nastolený model, na který přistoupil Zbyňěk Busta po své zimní stáži v londýnském klubu West Ham United: "Myslím si, že jdeme dobrou cestou a ten model ala West Ham United je správnou volbou pro Bohemku. Jsme jeho průkopníci v České republice a na to si myslím, že můžeme být právem hrdí. Ty kluci musí hrát a ne vysedávat na zadku na lavičce, to můžu já po infarktu ve dvaačtyčiceti letech a ne mlaďasové," zažertoval na svůj účet Kostelník, který v zimě prodělal srdeční slabost.
 "Potvrdilo se, že ten model je přínosem do budoucnosti a doufáme, že tímto způsobem vychováme nějaké talenty." Na závěr zkusil odhadnout šance "B" mužstva v divizi: "Nedokážu odhadnout, jak v divizi dopadneme, ale určitě se nechceme rvát o postup, nehceme postoupit, i když na špici hrát klidně můžeme. Měli jsme možnost do ČFL nastoupit, ale raději to zkusíme v divizi, protože to je pro ty kluky ideální soutěž na rozjezd. Z divizní skupiny B samozřejmě soupeře znám, několikrát jsem se na ně byl kouknout, můžu jmenovat Motorlet a zároveň můžu potvrdit, že to určitě nebude procházka růžovým sadem," dodal Kostelník a odebral se do šaten vychutnávat si zaslouženého vítězství...