Trenéři se shodli: bod je dobrý

Oproti zápasům v ČFL se ďolíčku vrátila jedna ze zvyklostí profesionálních soutěží – tisková konference. V prostorách fanshopu Kelme v hlavní tribuně se sešlo šest novinářů a proti nim se posadili nejen trenéři obou týmů, ale také nejvyšší představitelé Bohemians – prezident Antonín Panenka a ředitel Jiří Steinbroch. Od příštího domácího zápasu bychom vám chtěli tiskovou konferenci přenášet v přímém přenosu Rádia Bohemka. Trenéři nejprve hodnotili zápas. „V 1. půli jsme nepodali dobrý výkon, ztráceli jsme hodně míčů. Po přestávce už jsme byli agresivnější, ale po vyloučení jsme rádi i za remízu,“ řekl trenér Bohemians Zbyněk Busta po utkání.

Trenéři se shodli: bod je dobrý

Na lavičce Hlučína seděl známý Erich Cviertna, který působil i v Baníku Ostrava. S výkonem svého týmu rozhodně spokojen nebyl. „Naše hra byla neuspořádaná. Přičítám to tomu, že to byl první zápas a předtím jsme nehráli moc příprav. Myslel jsem, že zkušení hráči jako třeba Melecký se budou chtít předvést, ale bylo to spíše naopak. Mladí okolo nich to pak nemohli utáhnout,“ prohlásil Cviertna. Meleckého, který dříve působil i v Bohemians, vystřídal během druhého poločasu. „Bod je nakonec spravedlivý a s výsledkem jsem spokojený. S hrou nikoliv,“ dodal Cviertna.

Také trenér Zbyněk Busta vyjádřil s bodem jistou spokojenost. „Jsme nováček, musíme se naučit hrát ve druhé lize,“ řekl k výsledku Zbyněk Busta. V základní sestavě Bohemians se objevilo pět nových hráčů oproti jarní části ČFL. Tři z těchto hráčů přišli do ďolíčku z první ligy. „Brankář Sňozík chytal s přehledem, i když neměl příliš práce. Vyzařuje z něj jistota a bude oporou. Karel Rada – o něm můžu mluvit jen v superlativech. Skvěle dirigoval obranu. U Pavla Haška to ještě nebylo. Hrál mnohem defenzivněji, než jsem si představoval. Bojoval, ale ještě je co zlepšovat,“ hodnotil kouč Busta nové posily.