Lukáš Matůš nastoupil poprvé za Bohemku

Ve skvělém zápase zažil krásnou premiéru. Pětadvacetiletý útočník Lukáš Matůš přišel do Vršovic na začátku týdne a na jeho konci prožil málem pohádkový příběh. Nastoupil v závěru utkání s Jakubčovicemi a po jeho střele už zaplněný stadion křičel "góóóól". Matůšovu střelu však zastavila tyč a míč se podél brankové čáry vrátil zpět do hřiště. To běžela 86. minuta. "Musím se přiznat, už jsem skoro také křičel a radoval se. Bohužel to nedopadlo," litovala nová tvář v zelenobílém dresu. Lukáš Matůš přišel do Bohemians na půlroční hostování, které vyprší na konci tohoto kalendářního roku.

Lukáš Matůš nastoupil poprvé za Bohemku

Matůš zapadl do skvěle rozjetého zápasu. Zelenobílá jízda ve druhé poločase se spoléhala právě na kvality domácích útoičníků. Kulvajt odvedl na hrotu spoustu práce, dokonce připravil i gól pro Slezáka. Náhrada byla plnohodnotná. Na hřiště vběhl s číslem 26 Lukáš Matůš. "Vybrali jsme si ho i proto, že má vynikající finální přihrávku. V Kunovicích dával po jeho přihrávkách Faldyna mnoho gólů," popsal kvality útočníka ještě před zápasem Zbyněk Busta.

Matůš dostál své pověsti. Výborně připravil šanci pro Slezáka, ten ji prováhal. Čtyři minuty před koncem pak přišla Matůšova chvíle. Od pohádkového konce ho dělilo jen pár centimetrů. "Škoda, že jsem to neproměnil. Mrzí mě tohlavně kvůli lidem. Byla to super atmosféra. Bohemka je tradiční klub a když mě oslovila, tak nebylo co řešit. Zatím je to na půl roku, ale když bude zájem, určitě se domluvíme i dále," řekl Matůš po utkání.

Bohemka sháněla útočníka, protože v úvodních kolech měla při absenci Slezáka problémy se zakončením. Strnad je z formy, proto přišel další ofenzivní hráč. "V Kunovicích skončil fotbal, takže jsem šel na zkoušku do Trenčína, ale tam to bohužel nevyšlo. Několik měsíců jsem pořadně nehrál zápas, teď jsem v Bohemce a jsem moc rád." Matůš hrál poslední sezonu v Kunovicích, které ale zkrachovali. "Druhou ligu hraji už pátou sezonu. Věřím, že Bohemce pomůžu. Styl trenéra Busty mi sedí. Hraje se nátlakový fotbal, útočníci jsou stále ve hře," dodává Lukáš Matůš.