Radek Divecký - nová posila do útoku

S číslem 31 vyběhl v Jihlavě v dresu Bohemians Radek Divecký. Zkušený útočník, který je českým fanouškům známý z působení v Teplicích, přišel na krátké hostování do Vršovic. "Je zde z Příbrami na hostování do konce kalendářního roku, aby nám pomohl s nastartováním útočné produktivity," říká Zbyněk Busta. Diveckého přínos byl patrný již v Jihlavě, kde se prezentoval dobrým držením míče, ale ani jeho příchod gólové oživení nepřinesl. Bohemka by ještě potřebovala posílit, ale už má čas jen do pondělí.<br /> Rozhovor s Radkem Diveckým přinese magazín Rádia Bohemka Dloubáky z Ďolíčku, jehož další premiérový díl si budete moci poslechnout ve středu dopoledne.

Radek Divecký - nová posila do útoku

V útoku nastoupil společně s Daliborem Slezákem. Dvaatřicetiletý Divecký a šestatřicetiletý Slezák tak tvoří nejstarší útočnou dvojici v českých profesionálních soutěžích. Věkem se jim blíží útočná dvojice v divizních Voticích - Horst Siegl (37 let) a Pavel Kuka (34). Nicméně Divecký ještě na jaře hrál ligu a patřil do základní sestavy Příbrami. Teď má Bohemce krátkodobě pomoci.

Dlouholetý patrner Pavla Verbíře z teplického útoku odešel v roce 2000 do korejského klubu Channum Dragons. Na konci března přišel na hostování do Liberce a v létě přestoupil zpět do Teplic. Pod trenérem Strakou však byl pouze náhradníkem. A tak dal přednost druholigové Mladé Boleslavi. V létě 2004 se do Teplic vrátil, ale v zimě přestoupil do Štětína. V lednu 2006 se do Česka vrátil, ale nešel do Teplic, přestoupil do Příbrami. Na jaře hrál v Příbrami ve dvanácti zápasech a třikrát skóroval. Od léta je volným hráčem a Příbram s ním nepočítá. Na svém kontě má 196 ligových zápasů a v nich dal 45 gólů.