Žižkov je favorit, shodují se trenéři

Pražské derby vyprodá stadion na Žižkově. Domácí Viktorka vede druhou ligu, doma ještě neprohrála a nastřílela nejvíce gólů. Proti ní stojí Bohemka, čtvrtá v tabulce. Klokani pětkrát za sebou zvítězili a budou mít jasnou převahu v hledišti. Poslední desítky vstupenek jsou k dostání v trafice naproti stadionu Viktorky na adrese Seifertova 41. "Počítáme s tím, že Bohemka bude mít v hledišti převahu. Ale na hřišti jsme favorit my a musíme se s tím poprat. Výkonem v derby se chceme přiblížit první lize," říká trenér Viktorie Žižkov Vladimír Skalba. "Chceme to Žižkovu znepříjemnit, i když víme, že silný," prohlašuje kouč Bohemians Zbyněk Busta.

Žižkov je favorit, shodují se trenéři

Poslední zápas těchto dvou soupeřů se hrál 29. 8. 2004. Před více než dvěma lety sledoval druholigový souboj téměř prázdný Strahov, Bohemka tehdy prohrála 2:4. Pro zajímavost vám přinášíme i statistické údaje k tomuto zápasu.
Branky: 35. Koukal z pen., 79. vlastní Prohászka - 47. a 64. Klimpl, 66. Novotný, 77. Prohászka.
Rozhodčí: Čuřín - Handlíř, Slavík.
ŽK: Lesák, Koukal - Prohászka, Burian.
ČK: 45. Strnad.
Diváků: 733.
Sestava Bohemians:Raba - Žáček, Matuszny, Strnad, Třasák - Hanus (69. Vaňous), Janák, Lesák, Zinhasovič (74. Kolísek) - Koukal, Klesa (83. Kocourek).
Sestava Žižkov: Pižanowski - Dirnbach (45. Görner), Buryán, Klimpl, Hottek (32. Šťastný) - Krajčík (70. Ščasný), Prášil, Novotný, Stracený - Prohászka, Mikolanda.

Na Strahově tehdy zápas sledovalo 733 diváků. Krátce poté přišel krach Bohemians a odveta na Žižkově se již nehrála. Na Žižkově se toto derby jako druholigové hrálo naposledy v roce 1966 a domácí Viktorka ho vyhrála 3:1.

Trenér Zbyněk Busta chystá tým, který není v utkání favoritem. "Žižkov je velmi silný a jsme si toho vědomi," utvrzuje sebevědomí domácích kouč Bohemians. Do sestavy Klokanů se může vrátit Karel Rada. "Celý týden s námi trénoval a je připraven nastoupit. Na stoperu ovšem jsou velmi dobří i další hráči, takže se ještě rozhodneme, kdo bude hrát proti Žižkovu," dodává Busta.