Předvánoční rozlučka na ledě

Fotbalisté Bohemians zakončili náročný rok plný vítězství i porážek netradičním způsobem. Vyjeli na led ve vršovické hale HASA a své umění ukazovali tentokrát na bruslích. Souboj "starých" proti "mladým" jednoznačně vyhráli zkušenější borci, který přecalcovali mladé zajíce 9:3. V modrém dresu "starých" se objevil i Jan Rajnoch, který v současnosti obléká dres Mladé Boleslavi, ale dříve působil v Bohemians. Krátce před poledni si hráči popřáli krásné Vánoce a rozjeli se na druhou dovolenou. Znovu se budou trenéru Zbyňku Bustovi hlásit hned v úterý 2. ledna a čeká je dvouměsíční náročná příprava.

Předvánoční rozlučka na ledě

Hokejová rozlučka bývá tradičním zpestřením přípravy a bylo tomu tak i tentokrát. V kádru "starých" zaujal svými výkony Lukáš Matůš, který gólmana Hrábka překonal ukázkovým bekhendovým blafákem. Na střídačce mu tleskal i Jan Rajnoch. "Už jsem musel začít něco dělat. Nástup máme až 10. ledna, to je dost dlouhá doba. No a na Bohemce mám spoustu dobrých kamarádů," říkal Rajny mezi střídáním. Ještě než všichni dobrovolníci vyjeli na led, tak si obránce Jan Růžička zkoušel nájezdy na spoluhráče a po pádu bradou na led si přivodil tržnou ránu, kterou musely zacelit až čtyři stehy. Takže pro "Růžu" skončil hokej dříve než začal.

Jinak se hokejová bitva odehrávala v režii "starých", mezi kterými vynikal i Karel Rada nebo Radek Divecký. Mezi velké opory mužstva patřil i masér Vláďa Hric. Jeho výstroj pamatovala ještě začátky NHL a zásahy populárního maséra daly zápasu úplně jiný rozměr. "Vláďo, pozičně, hlavně pozičně," křičeli na maséra spoluhráči z lavičky. Vláďa Hric zaujal novou pozici hokejového stopera, který vyčkával na ataky soupeře ve vlastní obranné třetině. "To je hokejový Beckenbauer," charakterizoval hru Vládi Hrice brankář Radek Sňozík. Ten zůstal jen na tribuně a uděloval věcné rady všem aktivním hokejistům.

Devadesátiminutový zápas ukončila rolba, která vjela na ledovou plochu uprostřed útoku "mladých". Porážka 3:9 mladé naděje Bohemians příliš nepotěšila, ale z haly odcházeli všichni spokojeni. Začíná druhá dovolená, od 2. ledna čeká tým už nepřetržitá příprava na jarní část 2. ligy.