Škoda v útoku, Sňozík jednička na penalty

Bohemka navázala na Víkend šampiónů a dál se nese na vítězné vlně. Tentokrát Klokani ve středu odpoledne zdolali ligové Kladno 2:1. Ale stále je to jen příprava - do startu jara chybějí ještě dva měsíce. "V tuto chvíli jsou tyto zápasy spíše zpestřením. Nikomu se nic nestalo, navíc jsme si celkem úspěšně vyzkoušeli některé herní varianty," pochvaloval si kouč Zbyněk Busta. Utkání přineslo několik dobrých zpráv. "Prosadil se střelec Bálek, Škoda ukázal, že může být dobrým útočníkem, Rada se úspěšně vrátil do sestavy a překvapil mě Kocourek, který zahrál velmi dobře," vyjmenoval pozitiva Busta.

Škoda v útoku, Sňozík jednička na penalty

Dvě stovky diváků byly v Kladně zvědaví na šampióny ze Sazka Areny i na vlastní ligový tým. V hledišti se několikrát ozvalo skandované povzbuzování Kladna, na hřiště přilétlo i několik dělobuchů, nakonec se však radovalo pár jedinců v zelenobílém. Hlavní měrou se o to zasloužil gólman Radek Sňozík, který jednu penaltu dal a v závěru jednu chytil. "Sňozík je teď určen na penalty jako první v pořadí. To platí i pro následující zápasy," řekl Busta na adresu gólmana, který se na podzim už dvakrát z pokutového kopu trefil.

V brance mají Klokani jistotu, také v obraně se zdá výt konkurence velmi silná. Podzim skvěle dotáhli stopeři Pávek - Lukáš, teď se uzdravil i zkušený Karel Rada, tudíž trenér Busta má z čeho vybírat. "Dnes oba stopeři podali výborný výkon," pochválil dvojici Rada - Lukáš, která hrála skutečně s přehledem. Michal Pávek utkání sledoval z lavičky.

Množství kvalitních stoperů řeší Busta zajímavým způsobem v případě Milana Škody. Jednadvacetiletého fotbalistu fanoušci znali jako výborného hlavičkáře na stoperu, teď se Škoda přeškoluje na útočníka. "Je to náš nový Peter Crouch," připodobňuje Busta vytáhlého Škodu k útočníkovi Liverpoolu a anglické reprezentace. "Milan se prosazoval střelecky ze standardních situací i jako obránce. I v tréninku je velmi efektivní. Když se dostane do šance, promění ji. Nemáme dostatek gólových hráčů a Milan i proti Kladnu prokázal, že dokáže být velmi platným hráčem. vyhrával hlavičkové souboje a byl důrazný. Ještě si musí navyknout na herní styl útočníků. Baví ho to tam, není to jen experiment, reálně o tom uvažujeme," dodal Busta.

Velmi dobrým výkonem se proti Kladnu prezentoval i Daniel Kocourek, který v minulých dnech dostal nůž na krk. "Máš dva měsíce na to, abys prokázal, že máš na druhou ligu, jinak půjdeš na hostování," řekl kouč. "Dan mě mile překvapil. Začal na sobě pracovat a je vidět, že nám chce dokázat, že do Bohemky patří," prohlásil po utkání s Kladnem Busta. "Kocourek je rychlý, technicky velmi dobře vybavený fotbalista. Ovšem má velké rezervy v taktickém myšlení a zapomíná bránit. Tým na to pak doplácí, v obraně hrajeme bez Kocourka. Upozorňuji ho na to už dlouho, docházela mi trpělivost a neviděl jsem žádný pokrok. Dan si musí uvědomit, že fotbal je i o bránění. Proti Kladnu už to bylo lepší," doufá Busta v pozitivní obrat.

Klokani se ještě vzpamatovávají z turnaje šampiónů. "Mám nakopnuté koleno," hlásil na tribuně záložník Jiří Vágner. Vedle něj stojící Martin Kotyza zase nenastoupil kvůli potížím s kotníkem. Kapitán Slezák tentokrát zápas vynechal, ale v přípravě normálně pokračuje. "Máme teď dvě fáze denně třikrát v týdnu. Pomalu přecházíme na výbušnost a dynamiku. O víkendu hrajeme dva zápasy, příprava jede dál, takže zatím jsme ani nijak neoslavovali triumf v Sazka Areně," dodal Jiří Vágner. Bohemku o víkendu čekají dva zápasy - v sobotu na Vyšehradě s Admirou a v neděli s Českými Budějovicemi v Edenu.