Dalibor Slezák slavil gólem

Prací slavil narozeniny kapitán Bohemians Dalibor Slezák. V sedmatřiceti letech navlékl kapitánskou pásku a vedl tým v souboji proti Slavii. Ve 40. minutě navíc otevřel skóre a během tohoto víkendu zaznamenal už druhý gól. Trefil se totiž i v sobotu proti Příbrami. „Všechno to krásně vyšlo, děkuju moc všem za blahopřání,“ řekl Dalibor Slezák po utkání, když odcházel s dary od fanoušků Bohemians.

Dalibor Slezák slavil gólem

Příznivci zelenobílých se na svého kapitána sesypali hned po závěrečném hvizdu. Jako první dostal Dalibor do ruky velkou láhev šampaňského, jejíž obsah rychle vrátil mezi fanoušky. Pak přišly na řadu i další dárky. Plyšové hračky symbolizovaly náklonnost fanynek, teplé ponožky v zelenobílé barvě si Dalibor navlékl zatím jen na ruce, ale ve fotbalovém důchodu je určitě užije dost a dost. A v neposlední řadě kapitán dostal velkou zarámovanou fotografii, kde je vyobrazen společně s masérem Vláďou Hricem, který slaví narozeniny ve stejný den – tedy 28. ledna. „Je to obrovská náhoda. S Vláďou jsme toho hodně prožili a možná i díky tomu datu máme spolu hodně společného,“ říká Dalibor Slezák. Vláďa Hric oslavil v neděli 48. narozeniny.

Slezi si nedělní oslavy užil i v soukromí. „S přítelkyní vyrazíme na večeři a uděláme si pěkný večer. Zase nějak dramaticky to neprožívám,“ dodává Slezi. „Třicet šest ještě vypadalo docela dobře, ale třicet sedm už vypadá podstatně hůř,“ komentuje změnu věku. Nicméně, na hřišti jsou vidět především Daliborovi zkušenosti. I v utkání se Slavií ukázal přehled, rychlost,důraz a fyzickou zdatnost. Během víkendu odehrál ve středu zálohy dva celé zápasy a v obou skóroval. Slezi je kapitán, jak má být.