Obrat během šesti minut

Mnoho šancí, velmi dobrá hra - ani to nemuselo Klokanům stačit v Hlučíně k bodovému zisku. Bohemians byli po většinu zápasu lepším celkem, vytvářeli si velké šance, ale většinou pohořeli na gólmanu Kosmálovi. Když pak v 55. minutě inkasovali, málokdo věřil v obrat. V posledních deseti minutách ovšem podrželi tým zkušení ofenzivní hráči - Dalibor Slezák a Tomáš Kulvajt. "Na dlouhou nohu jsem změnil míč před brankářem," popsal svůj gól sedmatřicetiletý kapitán. "Dokodrcalo to tam nějak zvláštně, ale spadlo to tam, takže dobrý," vrátil se ke své rozhodující střele útočník Tomáš Kulvajt. Bohemka měla velké šance, ale nakonec rozhodly dvě pracné branky z nepřehledných situacích. Důležité tři body putují do Prahy.

Obrat během šesti minut

Klokani předvedli v Hlučíně velmi dobrý výkon, a pozvali tak fanoušky do ďolíčku, kde se v neděli představí Bystrc. Bohemka postoupila na páté místo tabulky a na druhé postupové místo ztrácí osm bodů. "Vždycky je důležité do soutěže dobře vstoupit. V přípravě se může klidně dařit, ale mistrák - to je něco jiného. Někřičeli jsme to nahlas, ale chtěli jsme v Hlučíně vyhrát," říkal po utkání kapitán Bohemians Dalibor Slezák.

Pražané vstoupili do zápasu aktivně, ovšem stále museli být na pozoru. Standardní situace bývalého Klokana Marcela Meleckého byly hodně nebezpečné, po jedné z nich šikovný záložník trefil tyč. Pak ale hrozila hlavně Bohemka. Z tribuny se zdálo, že hráčům ale míč často odskakuje a že terén je nerovný. "Terén byl přijatelný. Šance jsme neproměňovali, ale byla to spíš naše nešikovnost a smůla ve finální fázi," komentoval velké množství zahozených šancí Dalibor Slezák. Největší příležitosti měl Lukáš matůš a ve druhé půli také Tomáš Kulvajt. "Gólman často dobře vybíhal. I při mé šanci to udělal dobře. Šel na mě centrovaný míč z levé strany, čekal jsem, že ho ještě někdo tečuje a už jsem nestihl zaregovat, pak jsem pálil nad," popsal jednu z možností útočník Tomáš Kulvajt.

Výborný zápas odehrál na levé straně Jiří Rychlík, který v zimě přišel z Ružomberoku. Byl silný v soubojích jeden na jednoho a jeho centry z levé strany dělaly soupeři velké potíže. I přes velkou převahu Bohemka prohrávala a strachovala se o výsledek. "Když jsme dostali branku, byl jsem hodně naštvaný. Začali jsme ještě více makat. Oni se pak sami pohřbili vyloučením, pak jsem věřil, že to dotáhneme. Měli jsme obrovskou vůli," řekl Slezák. Klokani vyrovnali devět minut před koncem, pak byl po druhé žluté a tvrdém zákroku vyloučen Žižka a Bohemka vzápětí přidala druhou branku. "Myslím si, že jsme podali skvělý výkon, jen trochu lepší jsme měli být v koncovce. Od začátku jsme byli lepší, po vyrovnání panovala v týmu velká euforie a věřil jsem, že vyhrajeme," dodal Kulvajt. "Chtěli jsme vyhrát, měli jsme velkou vůli. Šel jsem na hřiště s tím, že to musíme zvrátit a podařilo," oddechl si Pavel Hašek. Jeho standardní situace byly velmi nebezpečné a po jednom z rohů padl i vyrovnávací gól.

Zápas v Hlučíně naznačil správný směr. "Musíme to ale potvrdit doma s Bystrcem," varuje před přílišným optimismem kouč Zbyněk Busta. V neděli v 15 hodin se těšte do ďolíčku.