Tomáš Kulvajt - přišel, odešel, vyhrál

S rozporuplnými pocity končil utkání útočník Bohemians Tomáš Kulvajt. Jeho tým vybojoval tři body, Kulvajt ale utkání nedohrál, protože krátce před koncem dostal druhou žlutou a tím pádem červenou kartu. Netypický jev pro Tomáše Kulvajta - hodný a skromný otec malého Adama není žádným zlým mužem. Teď ho sudí Příhoda během osmnácti minut vyloučil. Tomáš Kulvajt tak trochu pozměnil známé latinské heslo, které původně zní: přišel, viděl, vyhrál. "První žlutá karta byla hodně přísná. Při rozehrání přímého kopu Tomáše nakopl soupeř, v závěru určitě nechtěl soupeře nijak zranit. Určitě v tom nebyl úmysl," řekl po utkání trenér Zbyněk Busta. V poslední minutě po souboji s Kulvajtem upadl na trávník Schuster, který toho v ďolíčku mnoho fotbalového nepředvedl. Místo fotbalu provokoval fanoušky, teatrálně přihrál několik faulů a nakonec skončil na nosítkách.

Tomáš Kulvajt - přišel, odešel, vyhrál

Tomáš Kulvajt přišel na hřiště v 72. minutě místo Bálka. O něco dříve se Kulvajt dostal na hřiště v minulém utkání v Hlučíně, kde nakonec rozhodl o vítězství Klokanů. Tentokrát se také aktivně nabízel, ale výkon zelenobílých ve druhé půli zaostal za prvním poločasem. První žlutou dostal Kulvajt po pár minutách. Soupeř chtěl na polovině hřiště rychle rozehrát míč a úmyslně trefil blízko stojícícho útočníka Bohemians. Druhou žlutou pak Kulvajt dostal v 90. minutě po hlavičkovém souboji na polovině hřiště, kdy ve vzduchu loktem trefil hlavu Schustera. Úmysl v tom rozhodně nebyl. Schuster ještě udělal několik nestabilních kroků a padl k zemi. "Odjel na vyšetření do nemocnice s podezřením na otřes mozku," řekl po utkání trenér Bystrce Oldřich Machala.

Schuster byl od začátku hodně vidět. V prvním poločase "hořel" v obraně hostí. Obrana pod jeho vedením třikrát inkasovala. Ve druhé půli se Schuster soustředil především na provokování fanoušků. Opakovanými gesty a posměšky, zejména při rohových kopech, kdy se měl soustředit na obranu, provokoval zelenobílý kotel. Na jeho tváři často nechyběl úsměv, i když jeho tým prohrával 0:3. Líbání znaku Bystrce na dresu, vztyčený prostředníček - to vše v okamžicích, kdy Bohemka zahrávala rohové kopy. Když si obránce Bystrce nezískal pozornost fanouškům fotbalovým uměním, chtěl na sebe strhnout pozornost jinak. Ale zbytečně kvůli němu narůstali emoce v hledišti a navíc za podobná gesta hráči v lize tvrdě pykají. Schuster rozhodně není fotbalový profesionál - ani fotbalovými kvalitami, ani stylem chování. Nakonec to byl právě on, kdo skončil nešťastně na nosítkách.