Představujeme soupeře: FC Vítkovice

Moravskoslezský víceboj v úvodu odvetné části sezóny pokračuje na půdě mistra Československa sezóny 1985/1986 – týmu FC Vítkovice. Klub jedné z ostravských městských částí je již tradičním účastníkem druhé nejvyšší soutěže a prozatím na svá slavná léta v nejvyšší soutěži jen vzpomíná. Tým kolem trenéra Aloise Grussmanna patří v aktuální tabulce k horšímu středu, ale rozhodně to neznamená, že si Bohemka jede pro povinné tři body.

Představujeme soupeře: FC Vítkovice

Vítkovice se nacházejí v pásmu týmů bojujících o záchranu hlavně "díky" tristní bilanci na hřištích soupeřů (0 – 3 – 6). Doma se mohou pochlubit solidní statistikou 5 výher (Čáslav, Jihlava, Olomouc B, Bystrc, Třinec) – 2 remízy (Hradec, Hlučín) – 1 prohra (Blšany). V klubu se netají sázením na mladé perspektivní hráče, které má zkušenostmi zásobovat zejména pětice starších Mikulenka, Hejdušek, Černý, Třasák a Langer, který přišel na půlroční hostování z Hlučína.

Našemu soupeři se podařil vstup do jarní části soutěže, když po domácím pokoření Třince přivezl bod z Blšan. Obrana Bohemky si musí dát pozor hlavně na střelce 6-ti z 15-ti branek Vítkovic v tomto ročníku, Miroslava Černého.

V dresu A-týmu Bohemians se určitě neobjeví Jirka Vágner, který obdržel čtvrtou žlutou kartu a čeká jej disciplinární trest na jedno utkání. Jak rozhodne DK v případě Tomáše Kulvajta, který v zápase proti Bystrci obdržel červenou kartu, zatím nevíme. Jinak se proti Vítkovicím neočekávají žádné nové absence, zbytek kádru by měl být připraven.

Podle posledních informací je hrací plocha na Městském stadionu v Ostravě připravená k pátečnímu zápasu a snad jen nenadálá sněhová kalamita by mohla utkání překazit.

Historie FC Vítkovice: http://www.fcvitkovice.cz/klub.php?page=historie