Zvláštní sestava proti Třinci

V neděli v 16:30 přijďte do Ďolíčku. Do Vršovic přijede Třinec a Bohemka bude bojovat o jubilejní desátý zápas bez porážky v řadě. Tentokrát však svěřenci trenéra Zbyňka Busty budou mít trochu komplikovanou situaci, jelikož v trestu jsou dva obránci. "Kvůli žlutým kartám nemohou hrát obránci Marek a Lukáš, takže obranu musíme nějak poslepovat," hlásí trenér Busta. Bohemka předvádí na jaře výborné výkony, a navázala tak na druhou polovinu podzimu. V minulém domácím zápase Klokani v pohodě převálcovali Bystrc a vrátili soupeři podzimní porážku. Další odveta je čeká už v neděli.

Zvláštní sestava proti Třinci

Nejen vykartovaní hráči trápí trenéry. Nejasný je i start Kulvajta, nad nímž Disciplinární komise ČMFS ještě nevyřkla verdikt za červenou kartu proti Bystrci a kvůli tomu nemohl útočník Bohemians hrát ve Vítkovicích. "Navíc se na tréninku zranil Kotyza. Trefila ho prudká střela do stojné nohy a má trochu natažené vazy. Uvidíme, zda se dá do pořádku," hlásí trenér Busta další zdravotní patálie. Kromě toho jsou na marodce stále Rada a Ivan Hašek.

Kdo tedy nastoupí do obrany? "Variant je několik, zatím přemýšlíme," neodtajňuje Busta možnosti. Nabízí se možnost vrátit přeškoleného Škodu z útoku zpět do obrany, do defenzívy se může přesunout i univerzál Rychlík. V obraně zbyla jen dvojice Pávek, Růžička. Za rezervu ještě vzadu nastupují Nešpor, Kotrba, Pecinovský.

Třinec je na 9. místě tabulky, s tak vysoko postaveným týmem se Bohemka na jaře ještě neutkala. Ovšem mezi týmy z druhé poloviny tabulky jsou minimální rozdíly. "Třinec je určitě kvalitní tým. Má svém středu zkušeného Edvarda Lasotu, který připravil jediný gól našeho prvního vzájemného zápasu," vzpomněl si Busta na podzimní duel. Bohemians odehráli v Třinci nešťastný zápas. Nadějný výkon nepřinesl ani bod, naopak Třinec dal gól a zvítězil. Tradiční druholigový účastník příliš nevyniká dobrým útokem - dal jen čtrnáct gólů, to je třetí nejhorší bilance v soutěži. V utkání Třince není příliš remíz - buď vyhraje nebo prohraje - na hřištích soupeřů to platí stoprocentně. "Minulý týden je viděl Lukáš Matůš, tak spolu probereme nějaké poznatky," prohlásil kouč Busta, který bojuje s velkým nachlazením.