Představujeme soupeře: Fotbal Třinec

Pokračuje zelenobílý víceboj s mužstvy, o jejichž regionu se raději zmiňovat nebudu, ať se článek nemusí poopravovat, všichni vědí, o který jde, jen na názvu se neshodneme. Bohemku na domácím pažitu čeká tým po 18. kole okupující 9. příčku druholigové tabulky – Fotbal Třinec.

Představujeme soupeře: Fotbal Třinec

Třinečtí se v posledních dvou kolech vezou na domácí vítězné vlně (HFK 1:0, Blšany 2:0), jejich jarní účet kompletuje porážka 1:2 ve Vítkovicích. Sezónní bilance na hřištích soupeřů  3 – 0 – 6 při skóre 6:13 příliš hrůzy nenahání. Navíc poslední soutěžní „návštěvu“ Prahy tým odnesl pětigólovým přídělem na Žižkově. Tým trenéra Pavla Hajného si ale věří a z Bohemky by si rád odvezl alespoň bod. Hodně bude záležet na tom, jak se svěřenci výše zmíněného kouče vyrovnají s očekávanou návštevou kolem 6 tisíc na výhru nadržených Klokanů. To vědí i třinečtí hráči - Marek Čelůstka (obránce hrající s číslem 13) : "Nesmíme se bát hrát, to je hlavní. Přijde velká návštěva, nesmíme se z toho složit. Kdybychom přivezli bod, bylo by to skvělé," dvěma vychytanými nulami v řadě ověnčený slovenský gólman hostí Josef Vreštiak, který mimo jiné odchytal všechna dosavadní soutěžní utkání třineckých, přidává : "Pro mě to je zápas roku, těším se na něj nejvíce ze všech. Údajně tam chodí šest tisíc fanoušků. Před takovou kulisou jsem ještě nikdy nehrál. Dosud mě početná návštěva vždy vyhecovala, doufám, že se mi nohy nerozklepou ani tentokrát."

Úloha domácí Bohemky bude složitější v tom, že se bude muset vypořádat s „karetní“ (trest za 4 ŽK) absencí dvou stabilních členů obranné čtveřice – Pavla Lukáše a Lukáše Marka (navíc se čeká na rozhodnutí DK ČMFS v případu „Kulvajt“ 29.3.2007). Ale jak je známo, nejlepší obranou je útok a tak se dá očekávat nasazení „zelenobílého Petera Crouche“ Milana Škody, jímž se doplní obrana a zároveň posílí útok… Nepředbíhejme však a těšme se na neděli, jak se s touto situací vypořádá naše trenérské duo Busta – Hradecký.
 
Série:
Bohemka – 9 zápasů bez prohry (8 výher, 1 remíza)
Třinec – 2 vítězné zápasy v řadě bez inkasované branky

Střelci:
Bohemka – Slezák 5, Kulvajt 3
Třinec – Kořínek a Maceček po 3

Klokani v karetním ohrožení:
3 ŽK mají na svém kontě  Hašek P., Slezák a Uchytil

zdroje: http://www.fotbaltrinec.cz/ a http://www.fotbal.cz/c/