Obrana se úplně rozložila, ale odolala

Byl to nevídaný úkaz. Obrana je vždy základem každého týmu a trenéři jen velmi neradi zasahují do složení zadních řad. V utkání Bohemians - Třinec ale nakonec odehrál celý zápas jen jeden hráč ze stabilní čtveřice - Michal Pávek. Jinak trenéři Klokanů museli řešit velké ztráty. "Vykartovaní byli Marek a Lukáš, se zraněným kotníkem nastoupil Rychlík, ale nešlo to, tak musel brzy střídat," popsal stav obrany trenér Zbyněk Busta. I v netradičním složení ale obrana Bohemians udržela čisté konto a Bohemka již ve třetím domácím utkání v řadě nedostala gól. "Tentokrát ale proti nám stál silný soupeř," řekl po utkání Michal Pávek vyhlášený nejlepším hráčem zápasu.

Obrana se úplně rozložila, ale odolala

Nad složením obrany si trenéři lámali hlavu celý týden. Chtěli využít krajní záložníky, ale při tréninku se zranil Kotyza, což znemožnilo další varianty. Zápas s Třincem se blížil a dobré zprávy nepřicházely. Ale při samotném utkání fanoušci nic nepoznali. "Nebyl to tak slavný výkon jako s Bystrce, ale kluci vzadu odehráli solidní partii a musím je pochválit," řekl po utkání Busta. Do stoperské dvojice stáhl k Pávkovi Milana Škodu. Kapitán rezervy nastupuje na jaře v útoku, ale své původní povolání stopera rozhodně nezapomněl. Nalevo se objevil Rychlík, kterého do druhé půle vystřídal Nešpor. Na pravém kraji obrany nastoupil Růžička, který může alternovat kdekoliv a ve druhé půlli se přesunul na druhý kraj obrany. "Nakonec jsme to slepili. Tady se ukázala výhoda rezervního týmu. Kluci naskočili do zápasu dobře připravení," dodal Busta.

Michal Pávek dostal nového "parťáka", všechno ale fungovalo jako normálně. "Hodně nám pomohl rychlý první gól. Mužstvo se uklidnilo a mohli jsme se soustředit na zajištěnou obranu. Třinec ale hodně zlobil. Byli rychlí a dělali nám problémy," přiznal Pávek. V jednu chvíli fanouškům zatrnulo, když se Pávek neobratně vrhl po míči a část třineckých hráčů se dožadovala odpískání pokutového kopu za ruku. "Ne, ne. Ruka to nebyla. Kopali jsme roh, oni to odhlavičkovali a my jsme se vraceli přes celé hřiště. Když jsem doběhl zpět do vápna, tak jsem myslel, že padnu a umřu a v tom přilétl centr. Letělo mi to u pasu, tak jsem šel dolů a zahrál jsem to břichem. Sudí byl blízko a dobře to viděl a nic neodpískal," popsal Pávek zajímavou situaci z prvního poločasu.

Michal Pávek se stal oporou obrany. Před sezonou ho Bohemka koupila ze Sparty, Pávek teď pravidelně nastupuje a patří k oporám. Bude jedním ze strůjců postupu? "Tak se na to vůbec nedívám. Každý víkend se díváme pořád jen sami na sebe, myslím pouze na další utkání. O postupu se nebavíme, hrajeme pro naše fanoušky a proto musíme hrát pořád naplno," říká Michal Pávek.