Michal Pávek má nařízený klid a čeká

Krátce před koncem prvního poločasu utkání s Blšany zůstal na zemi ležet stoper Bohemians Michal Pávek. Klokani se drali do útoku, ale neúspěšně, až po chvíli skončil míč v autu. Pávek se ale nezvedal a všichni přítomní už tušili nepříjemné zprávy. "Odkopl jsem míč a soupeř do mě zajel. Trefil mi přímo koleno a už s tím nešlo hrát dál," přiznal Pávek. O přestávce už zůstal v kabině a na jeho místo nastoupil Milan Škoda. "Ten z toho byl pěkně překvapený, protože odehrál už dopoledne celý zápas za rezervu a teď ho čekal ještě poločas," dodal s úsměvem Pávek, který má nařízený klid na lůžku. "Tři dny mám absolutní klid. Mám natažené postranní vazy, doba léčení je hodně individuální."

Michal Pávek má nařízený klid a čeká

Michal Pávek byl ve 40.minutě odnesen na nosítkách po souboji s protihráčem a lékaři ho ošetřovali za postranní čarou. Do hry se vrátil po dvou minutách. "Koleno bolelo, nemohl jsem pořádně běhat. Kdyby nebyl konec poločasu, tak jsem hned střídal, ale takhle jsem to dohrál. Modlil jsem se, aby na mě někdo neběžel, nevím, jak bych ho stíhal," přiznal Pávek, pro kterého zranění vazů nebylo až takovým překvapením. "Potýkám se s tím už dlouho. Vždycky jsme to s lékaři dali během týdne nějak dohromady, ale tentokrát s tím opravdu už nešlo hrát."

Pávek druhou půli už sledoval jen z lavičky, i když ho noha bolela. "Hned v pondělí jsem šel na vyšetření k doktoru Ptáčkovi. Ten mi nařídil tři dny klidu a pak se uvidí, jak se zranění bude vyvíjet. Je to hodně individuální. Při běhu mi to nevadí, ale jak mám kopnout do míče a zapjit třeba špičku nohy, tak to cítím." Michal Pávek vyrostl ve spolehlivého obránce, který se stal oporou zadních řad, jeho ztráta na delší čas by byla citelná. "Věřím, že se brzy vrátím," doufá Pávek, i když ví, že si jeho zranění může vyžádat i léčení v řádu týdnů. "Další informace budu vědět ve čtvrtek."

Pro Michala Pávka je to na zranění smolná sezona, i když žádné dosud nebylo dlouhodobé. Nedávno při výjížďce spadl z kola, teď natažené postranní vazy. Jeho kolega z obrany Karel Rada měl delší zdravotní problémy, ale právě v uplynulém víkendu se vrátil na hřiště. Odehrál celý zápas za rezervu Bohemians a proti Blšanům seděl už na lavičce. Trenér Busta má tak i při zranění Pávka z čeho vybírat.