Slezi operován v pondělí večer

Kapitán Bohemians Dalibor Slezák podstoupil v pondělí večer operaci v nemocnici na Bulovce. Rentgen potvrdil zlomeninu pažní kosti z utkání v Čáslavi. Slezák byl zařazen do plánu operací ve známé pražské nemocnici, na řadu se dostal v pondělí večer. Ve spojení s kapitánem byl i trenér Zbyněk Busta. "Mluvil jsem s ním odpoledne. Všichni mu držíme palce," řekl Busta a vyjádřil tak pocity všech hráčů i fanoušků. V tuto chvíli stále existuje naděje, že si Slezi zahraje ještě v letošní sezoně v dresu Bohemians. Zlomenina pažní kosti se většinou léčí čtyři až šest týdnů.

Slezi operován v pondělí večer

Slezi v Čáslavi bojoval jako tradičně, pral se o každý balon, tentokrát se mu v této činnosti vyrovnali i ostatní hráči. V Čáslavi to byl vynikající kolektivní výkon. Sedmatřicetiletý kapitán svůj výkon korunoval gólem, který stanovil konečné skóre. V 53. minutě přesnou hlavičkou trefil vedení 3:1 a přidal tak svůj osmý gól v sezoně. Pro nejlepšího střelce loňské i letošní sezony to byl ale na delší čas gól poslední. Při gólové hlavičce se Slezák vyšrouboval nejvýše ze všech hráčů, stihl odhlavičkovat, ale přitom ho dvojice čáslavských obránců ve výskoku atakovala a rozhodila. Slezák nekotrolovaně spadl na zem a tělem si zalehl levou ruku. Hráči běželi s radostí ke střelci branky, ale Slezák už v té době ležel s bolestnou grimasou na trávníku.

Spoluhráči ihned zavolali doktory. Slezi se nehýbal a i kotel fanoušků Bohemians po gólové radosti jen tiše přihlížel. Vzápětí Karel Rada signalizoval na lavičku, že Slezák bude určitě střídat. Lékař Ptáček a masér Hric naložili Sleziho na nosítka a pořadatelé odnášeli útočníka Bohemians do kabin přímo okolo sektoru zelenobílých příznivců. Slezi stačil jen pokynout pravou rukou jako výraz díků.

Když končil zápas, Dalibor Slezák už byl společně s lékařem Ptáčkem na cestě do Prahy. První diagnóza zněla - zlomená pažní kost, což je velmi nepříjemná zlomenina mezi ramenem a loktem. V případě potvrzení této diagnózy byla nutná operace. Večer se tato diagnóza bohužel potvrdila a Slezi strávil noc i následující den v nemocnici na Bulovce.

Kapitán tak bude Klokanům v nejbližších zápasech chybět, ti se budou v klíčovém souboji s Jihlavou prát i za něj. "Máme široký kádr a musíme se s tím vyrovnat. Věřím, že to dokážeme," říká trenér Zbyněk Busta. Pozitivní zprávou z tohoto pohledu je uzdravení Ivana Haška, který už hrál první zápas za B-tým, ovšem nabízejí se i další varianty. V tuto chvíli ale všichni fanoušci drží Daliborovi palce, aby se vypořádal s těžkým zraněním. Bohemka teď bude bojovat i za svého kapitána.