Představujeme soupeře: Vysočina Jihlava

Datum: 6.5.2007, čas: 17:00SEČ, místo: Ďolíček. V zeleném rohu reprezentant Bohemians 1905 klokan Lombardos, ve žlutém ježek Ježour vyslanec FC Vysočina Jihlava. Ring volný – 24.kolo. Domácí Bohemka, 4.místo – 44 bodů, 14 utkání v řadě neporažený jarní druholigový lídr. Hosté z Jihlavy, 2.místo – 44 bodů (v tabulce „jara“ pátý), usilující o okamžitý návrat do nejvyšší soutěže. V neděli si to tyto týmy rozdají o lepší výchozí pozici do finiše druhé ligy.

Představujeme soupeře: Vysočina Jihlava

Ani jednomu z trenérů nezasáhnou do výběru sestavy pro utkání karetní tresty, jinak je to se zdravotní způsobilostí některých opor. Trenér Zbyněk Busta vyšle na jaře nepotopitelný křižník se změnou na kapitánském můstku, musí hledat náhradu za zraněného Dalibora Slezáka, který zaplatil za třetí gól v síti Čáslavi zlomeninou pažní kosti. K nahrazení „nenahraditelného“ by měl mít k dispozici celý kádr včetně Ivana Haška, který se již minulý víkend rozehrával po dlouhodobém zranění v rezervě.  Jeho protějšek, velezkušený fotbalový stratég, Milan Bokša se k absencím ve svém týmu vyslovuje na webu FC Vysočina Jihlava : „Přestože jsem si vědom fotbalové poučky, že vítězná sestava se nemění, tak změny ve složení týmu zvažuji. Navíc mne limitují zdravotní komplikace Vladyky a Baláže. Kapitán Vladyka totiž po svalovém zranění teprve začal trénovat a u Baláže po dlouhém výpadku panuje obava, zda je fyzicky připraven zvládnout celý zápas. V neposlední řadě s námi celý týden netrénuje útočník Rabušic, který je až do pátku s českou „osmnáctkou“ na mezinárodním turnaji Slovakia cup. Uvidíme tedy, v jakém stavu se z reprezentační akce vrátí.“

Na nedělní utkání dorazí i tři autobusy fanoušků soupeře, kteří zaplní „hostující tribunu“ tyčící se za brankou „u tramvaje“ od utkání proti Opavě. Bonusem oproti návštěve ze Slezska bude přítomnost maskota Jihlavy ježka Ježoura. Rozhodně si nedělní podvečer rezervujte pro netradiční souboj klokana s ježkem. Překonání současné rekordní návštěvy (8115 v zápase s Blšany) je prakticky jisté, i proto si zajistěte vstupenku v předstihu, mohlo by být i vyprodáno. 

Jihlavští na soupeřových hřištích odehráli v této sezóně prozatím 11 utkání s bilancí  5 – 2 – 4 (výhry v Hlučíně 2:0, Třinci 3:0, Blšanech 2:1, Olomouci 4:1 a jediná jarní v Ústí 1:0, remízy v Hradci 1:1 a na jaře v Bystrci rovněž 1:1, prohry v Jakubčovicích 0:1, Vítkovicích a na jaře s HFK, na Viktorce vždy 1:2) při skóre 17:11.


Série:
Bohemka – 14 zápasů v řadě bez prohry (12 výher, 2 remízy), doma 7 (6 výher, 1 remíza)
Jihlava – 3 zápasy v řadě bez prohry (2 výhry, 1 remíza)

Střelci:
Bohemka – Slezák 8, Kulvajt, Lukáš a Pávek po 3
Jihlava – Faldyna 12, Svoboda 7, Vladyka 5, Lovětínský 3

Asistence:
Bohemka – Hašek P.  Rychlík po 5, Bálek 3
Jihlava – Vladyka 6, Lovětínský 3

Karty:
Bohemka doma – 23 ŽK, 1 ČK po druhé žluté a 2 ČK
Jihlava venku – 16 ŽK a 1 ČK

Klokani v karetním ohrožení:
3 ŽK mají na svém kontě  Hašek P., Matúš, Slezák a Uchytil

Diváci:
Bohemka doma – průměr 5965 (nejvíce 8115 na Blšany, nejméně 3923 s rezervou Olomouce)
Jihlava venku – průměr 897 (nejvíce 1836 v Třinci, nejméně 420 v Olomouci)

Bohemka venku – průměr 2073 (nejvíce 4800 na Viktorce, nejméně 850 ve Vítkovicích)
Jihlava doma – průměr 1745 (nejvíce 3094 na Čáslav, nejméně 1030 na Dostu Bystrc)


Zdroje: http://www.fotbal.cz/c/index.asp a http://www.fcvysocina.cz  

Historie soupeře: http://www.fcvysocina.cz/zobraz.asp?menu=7&file=historie/historie.html