Pavel Lukáš deset centimetrů od gólu

Sedmáctizápasová série bez porážky měla do neděle ještě jednu zvláštnost - v každém z těchto zápasů si fanoušci Bohemians mohli zakřičet "góóól". Sedmnáctkrát za sebou Bohemka skórovala, proti Hradci poprvé od sedmi měsících vyšla na prázdno. Nejblíže vstřelené brance byl v 92. minutě Pavel Lukáš. "Chybělo mi snad deset centimentetrů, šel jsem do skluzu, ale na balon jsem nedosáhl, gólman to vyrazil," popisoval ze svého pohledu obrovskou šanci Klokanů. Po remíze 0:0 je Bohemka stále na druhém místě tabulky, o skóre před HFK Olomouc a o čtyři body před Jihlavou. Do konce soutěže chybějí čtyři kola, už v pátek hrají Bohemians s Ústím nad Labem.

Pavel Lukáš deset centimetrů od gólu

Bojovný a upracovaný fotbal se odehrával v neděli v podvečer v Ďolíčku. Největší a jediná vyložená šance Klokanů přišla až v nastaveném čase. Matůš vhodil dlouhý aut, Rada míč přizvedl hlavou na zadní tyč, kde ze dvou metrů hlavičkoval Pavel Hašek. Jeho pokus směřoval do protipohybu hradeckého gólmana, ten stačil balon na brankové čáře vyrazit, míč se stále pohyboval na brankvoé čáře a řítil se k němu Pavel Lukáš. Gólman Hradce však těsně před kapitánem Bohemians míč vyrazil do hřiště. "Nešlo to dát, šel jsem do toho naplno a skluzem, ale gólman měl k míči blíže. Dosáhl jsem jen špičkou," popsal šanci Lukáš.

Zkušený obránce přebral kapitánskou pásku po Daliboru Slezákovi a dovedl mužstvo ke dvěma důležitým výhrám. Až proti Hradci Králové zelenobílí zavaháli. "V první půli jsme hodně nakopávali míče, Hradec lépe kombinoval. Chyběla nám kvalitní útočná fáze, ztráceli jsme míče a hrál se fotbal nahoru, dolů. Časté chyby nás stály hodně sil," dodal Pavel Lukáš. "Nevycházely nám ani centry ze strany, naše tradiční zbraň."

Postup do první ligy - o tom se v Ďolíčku hodně mluví, ale všichni okolo klubu krotí euforii a spekulace. Bohemians poprvé vstupovali do utkání v roli druhého postupujícího a na hře se to možná trochu projevilo. "Ačkoliv na nás nikdo netlačí, všude okolo se o tom mluví. Proti Hradci to byla trochu křeč. Musíme dělat výsledky a pak se uvidí v utkání s HFK, tam chceme uspět," říká zkušený stoper. "Máme stejně bodů s HFK, do hry znovu vstoupila Jihlava, tabulka je hodně vyrovnaná."

Bohemians mají nevídanou sérii, která motivuje i soupeře. Sedmnáct zápasů jsou Klokani neporaženi, být první, kdo to dokáže, je velká výzva. "Bohemka má jméno, navíc máme tu sérii, což je pro každého soupeře velká motivace. Každý se na nás chce vytáhnout," doplňuje Lukáš. Na Bohemce čas plyne dál, uvidí se po dalších kolech. "Před sezonou jsme neměli za cíl hrát o postup. Dokonce na to ani nemáme vypsané prémie, nikdo s tím nepočítal."